Program


UH Fest: Billy Bultheel & Alexander Iezzi / 33 / Stian Westerhus & Maja S.K. Ratjke
3

UH Fest: Billy Bultheel & Alexander Iezzi / 33 / Stian Westerhus & Maja S.K. Ratjke

ZENE

English friendly

Jegytípusok


5 500 Ft
Nagyterem

Aktuális előadások



33 (DE/NL/US)

A 33 projekt Alexander Iezzi kísérleti zenész, képzőművész és performer, illetve Billy Bultheel zeneszerző együttműködéséből született Berlinben, két éve megjelent bemutatkozó lemezüket (33-69) a c.a.n.v.a.s. adta ki, és a róla szóló kritikai diskurzusban pedig egyszerre jelennek meg az „elektroakusztikus techno” és a barokk opera, a múlt század '20-as éveinek baljós kabaréja és a 21. század hedonisztikus Berghainja, az érzékenység és brutalizmus ellentétpárok. A 33-69 vérbeli kísérleti popzene, installáció és performansz, 2023-as fellépésük a Rewire fesztivál legerőteljesebb fellépése volt sokak szerint. Budapestre háromtagú felállásban jönnek, színpadra lép velük a lemezükön is közreműködő Ivan Cheng énekes is.

Stian Westerhus & Maja S.K. Ratkje: Die Elektrische Oper (NO)

Stian Westerhus és Maja Ratkje a kortárs norvég kísérleti zene és szabad jazz fontos, az ezredforduló óta aktív alakjai. Westerhus elsősorban gitárosként ismert multiinstrumentalista, aki szólóanyagain és különféle kollaborációin keresztül a jazztől az avantgárd rockon át a zajzenéig nagy utat járt be, zenésztársai és projektjei között olyan nevekkel, mint Lasse Marhaug, Nils Petter Molvaer, a Jaga Jazzist, a Puma, vagy az Ulver, illetve nem utolsósorban Maja S.K. Ratkje énekes és zeneszerző, aki a hangköltészet, az elektronika és improvizációs színtér felől érkezik, érintve az operát, a színházat és a zenekari műveket, lemezeit a Rune Grammofon, az Important Rercords és a Tzadik adta ki többek között.

Kettejük akusztikus, a hagyományos dalformában és kamarazenében kibontakozó együttműködése sem újkeletű, most Budapesten azonban a lenyűgözően erőteljes és határfeszegető Die Elektrische Oper című konceptuális „operájukat” adják elő, Westerhus analóg és apokaliptikus elektronikán, Ratkje velőig hatoló hangjával és elektronikus effektekkel.

Ajánló


A Kowalsky meg a Vega zenekar a 2025-ös év koncertszezonját egy fergeteges nagykoncerttel nyitja meg február 8-án, a Papp László…

A Neoton Família a 80 as évek egyik legsikeresebb hazai pop együttese. Nemcsak itthon, de a világ számos országában jelentek…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!