Program


Zoviet France (UK) // Heéger Júlia, Vály Sándor // PRELL

Zoviet France (UK) // Heéger Júlia, Vály Sándor // PRELL

ZENE

English friendly

Jegytípusok


4 900 Ft
Nagyterem

Aktuális előadások



A Newcastle-i székhelyű :zoviet*france: zenei kollektíva több mint 40 éve próbálja és kutatja az ismert zene határait mind a felvételek, mind pedig az élő fellépések terén. Zenéjük hangszeres, de nem dalalapú, elektronikus és akusztikus hangszerek eklektikus keverékéből épül fel, amelyet terepfelvételek tarkítanak. Bár szándékosan underground, zenéjüknek mégis nemzetközi közönsége van: több mint 20 albumot adtak ki és a világ számos kortárs tánc együttesével dolgoztak együtt.

Heéger Júlia, a finn Nemzeti Operaház szopránja és Vály Sándor, audiovizuális művész 2017 óta dolgoznak együtt: audiovizuális-koncertek, kiállítások és hanginstallációk közös alkotótársai. Munkáik konceptuális kísérleti zenék, amelyek a klasszikus, illetve, kortárs ének- és zenei elemeket ötvözik az indusztriális, a noise és a drone zenével. Témáikat a szöveg és a költészet határozzák meg, valamint az azokat megteremtő történelmi, szociális és szellemi háttér.

Prell, azaz Márton Péter, a kétezres évek budapesti underground elektronikus zenéjének kulcsfigurája, egyszerre kívülállója és egy összetartó színtér mozgatórugója. Kortárs táncelőadások, színházi darabok zeneszerzője, a PTE MK elektronikus zenei médiaművészet szak oktatója.

Ajánló


Boban Marković újra a Müpa színpadán robbantja be az évet!

Három nő. Három különböző élet,három különböző karakter,három különböző válás...

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!