Program


YBL POP - Gorg & Benzol - Bujdosó Trió

YBL POP - Gorg & Benzol - Bujdosó Trió

A 2022 nyarán útjára indult YBL POP célja, hogy izgalmas, a nagyközönség számára ritkán hallható könnyűzenei produkciókat hozzon a Várkert falai közé. A különleges dalszerzői párosításokból álló eseménysorozat a hazai könnyűzenei élet dalszerzőinek széles skáláját vonultatja fel. Ezúttal két fiatal tehetséges csapat mutatkozik be a Várkert Bazár Szárazárok színpadon.

Jegytípusok


3 000 Ft
Belépőjegy

Aktuális előadásokA Gorg&Benzol egy félinstrumentális, stenk-fusion trió a keleti blokkból. Céljuk, hogy a hallgatóság furcsán érezze magát és mindenki kérdőjelezze meg önnön valóját. Ezt éles váltásokkal, harmóniákkal, modulációkkal, és szigorú kompromisszumkerüléssel igyekeznek elérni. Kevernek technot jazz-el, rock zenét jazz-el, funkot jazz-el és jazzt is jazzel. Szeptemberben jelent meg első lemezük, a “Trip to Hatland”. A dalaik néha elképzelt világokban játszódnak, néha pedig a való világban, de valahol mindig. 2023 októberében több ezer zenekar közül megnyerték az Öröm a Zene tehetségkutató sorozat döntőjét. A győzelemnek köszönhetően nagyon sok lehetőségre tettek szert ezek közül az egyik a júniusi szabadtéri koncert a Várkert Bazárban. 

A Bujdosó Trió 2011 telén alakult, tagsága a hazai alternatív/jazz/világzenei színtér olyan fontos zenekaraiból verbuválódott, mint - a teljesség igénye nélkül - az Egy Kiss Erzsi Zene, a Kampec Dolores, a Kistehén, a Meszecsinka, a Specko Jedno, az Ági és a Fiúk és a Pop Ivan.

Alig egy évvel később 2012 decemberében jelent meg Gold for Leslie című bemutatkozó lemezük melyet „ellenállhatatlanul vonzó albumként” üdvözölte a kritika. Mediterrán mámor, közel-keleti révület, álomszerű rumba, bőkezűen adagolt pszichedelia, improvizatív kalandozások - ilyen világokat idéz a Bujdosó Trió különleges, eltéveszthetetlenül egyedi zenéje. 

A csapat zeneszerzője, Bujdosó János a hazai zenei élet meghatározó alakja, zenekaraival bejárta Európát, eddig 3 szerzői albuma jelent meg, továbbá számos egyéb lemezen is szerepelt, és pályája során jó néhány filmhez komponált kísérőzenét.

Fennállása alatt a zenekar Budapest talán legaktívabb, legtöbbet koncertező klubzenekarává vált: hamar kialakult, lelkes közönségük örömére hétről hétre tűnnek fel a budapesti kulturális-éjszakai élet jellegzetes helyszínein, mindenütt zajos sikert aratva.

Esőnap: 07.23.

Tájékoztató eső, rossz időjárás esetére >>>

Ajánló


Száz hangszeren egy ember játszik: mi az? Az orgona az egyik legsokoldalúbb instrumentum, amely a Müpa Karzatkoncertek sorozatában most új…

Filmzene orgonán? Miért ne?! De hogy fog szólni? Izgalmasabban, mint hinnénk, hiszen a többnyire a fejünk fölött függő hangvető leereszkedik,…

Rúzsa Magdi hazánk egyik legnépszerűbb énekesnője, a rádiós frekvenciákon a legtöbbet játszott előadó, aki 2024. augusztus 31-én újra a Tokaj…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!