Program


Világjáró - Ismeretterjesztő előadás Radics Tamással: Bosznia és Hercegovina

Világjáró - Ismeretterjesztő előadás Radics Tamással: Bosznia és Hercegovina

Ismeretterjesztő úti-sorozat a KMO-ban, Radics Tamás túravezető előadásában, "VILÁGJÁRÓ" címmel.

Jegytípusok


1 500 Ft
Kamra

Aktuális előadások



Az immár két éve elindult, több részes előadássorozat vezetője Radics Tamás, aki 2015-óta foglalkozik túravezetéssel. Az utak során mindig nagy hangsúlyt fektet az ismeretterjesztésre, hogy az élmények mellé valami pluszt is tudjon nyújtani. És hogy miért is szereti ezt csinálni?

„Hivatástudatom mellett fontosnak érzem, hogy meséljek utazásokról, expedíciókról, természetről, az emberről és az élményekről motiválásképp és hozzájárulva ezzel az hallgatók jövőbeli emlékeihez.”

2022-ben Ugandába, Kis-Antillákra, Kirgizisztánba és Kárpátokba utaztunk, 2023-ban Grúziába, majd Nepálba, Madeirára, Erdélybe, Malajziába, végül Tanzániába , Felvidékre, Kaukázusra és Marokkóba, 2024-ben pedig Indonéziába, Mexikóba, Iránba, Törökországba, Olaszországba, a Kárpátokba, Costa Ricára, Szingapúrba, Bosznia-Hercegovinába és a spanyol Pireneusokba is ellátogatunk képzeletben.


2024.11.20. szerda 18.00: Ahol a müezzin és a harang is szól: Bosznia és Hercegovina

Bosznia és Hercegovina a Balkán-félsziget legsokszínűbb országa. Sajátosan vegyes kultúrájával, az országra jellemző drasztikus fejlettségi különbségeivel, az egyszerű életet élő emberek mérhetetlen vendégszeretetével azonnal belopja magát az idelátogató szívébe. Európai léptékben unikálisnak tekinthető kulturális örökséget méltó és változatos földrajzi környezet egészíti ki, amely csak tovább fokozza az ország varázsát. A világégések és a Délszláv-háború emlékeitől szabadulni kívánó nép több fronton is próbál nyitni a "modern világ" irányába, de a pejoratív értelemben vett "balkáni jellegzetességek" mindig lassítják vagy megakasztják ezt a folyamatot....

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!