Program


Városi séta - Szeretők, művészek és a megfontolt beruházók

Városi séta - Szeretők, művészek és a megfontolt beruházók

Városi séta a Szecesszió Art Deco Népművészet című kiállításhoz
A városi séta NEM a Hagyományok Házából indul, hanem külső találkozási pontról, ami jegyvásárláskor, a pdf belépőjegyen lesz feltüntetve!
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: május 25. szombat, 10:30

Városi séta a Szecesszió Art Deco Népművészet című kiállításhoz
Szeretők, művészek és a megfontolt beruházók - Ami a kiállítótérbe nem fért be...
A városi séta NEM a Hagyományok Házából indul, hanem külső találkozási pontról, ami jegyvásárláskor, a pdf belépőjegyen lesz feltüntetve! A Hagyományok Háza – Magyar Népi iparművészeti Múzeum szervezésében

Undi Mariska lakóháza, a hírhedt grófnő art deco szerelmi fészke és a kolostor kútjáról megszökött szobrok jól megférnek egymással a Szecesszió Art Deco Népművészet. Női lélek, népi formák című kiállításunkhoz kapcsolódó városi sétán. A művészeti- és várostörténeti séta során felfedezzük a környék építészeti csodáit és a beléjük zárt történeteket a századelős Budapest idejéből, sőt a séta során megnézünk más rejtett érdekességeket is a Viziváros évszázadainak mélyrétegeiből, mindezt a népművészet szemszögéből.

A séta hossza: ~ 1,5 óra
A környék: Batthyány utca, Bem rkp., Szilágyi Dezső tér, Fő utca, Szalag utca, Hunyadi János út, Corvin tér
A séta csak előre megváltott jeggyel látogatható, a sétavezetőnél nincs lehetőség jegyvásárlásra. A városi séta NEM a Hagyományok Házából indul, hanem külső találkozási pontról, ami jegyvásárláskor, a pdf belépőjegyen lesz feltüntetve! Közepesen nehéz séta, sok lépcsővel. 
A csoport maximális létszáma: 15 fő
A séta a Hagyományok Háza előtt zárul, ahol lehetőség lesz megtekinteni Szecesszió Art Deco Népművészet kiállításunkat - külön belépőjegy vásárlásával. A múzeumi belépőt itt, vagy helyszíni jegypénztárunkban is meg tudja vásárolni.
Sétavezető: Üveges Krisztina, művészettörténész, muzeológus Hagyományok Háza – Magyar Népi iparművészeti Múzeum

Ajánlatunk


Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

Izgalmas arra gondolni, hogy noha Richard Wagner életművének túlnyomó részét operái és zenedrámái alkotják, s ezekben a szerepek alakítói, az énekesek nyújtanak kivételes teljesítményt a világ nagy színpadain, e művek önállóan is megszólaltatható, legnépszerűbb részletei mégis a zenekari számok.

Ajánló


Ünnepeljétek velünk az idén 10 éve megújult Várkert Bazár jubileumi kulturális évadát a május 31-től június 2-ig tartó VárkertFeszt művészeti…

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

A Matthew Halsall által alapított brit Gondwana a 2010-es évek egyik legfontosabb jazz kiadója, amely az alapító trombitás mellett olyan…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!