Program


Udvarhely Néptáncműhely: Világszép Nádszálkisasszony - Határtalan Táncfőváros
2

Udvarhely Néptáncműhely: Világszép Nádszálkisasszony - Határtalan Táncfőváros

mesejáték Benedek Elek meséje nyomán

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. október 10. vasárnap, 11:00

Van nékem szeretőm, 

Szívem zöld kertjében! 

Fényes, nádszál-karcsú 

Égi mosolygású! 

 

- Én bíz addig meg nem házasodom, míg kerek e világon a legszebb királykisasszonyt meg nem találom! – mondja igaz hittel a kicsi királyfi. Lelkében EGY dallam, furulyáján EGY ének szól mikor útnak indul, hogy megtalálja a nádszálba rejtett legszebb királylányt.

Vele együtt indulunk el mi is, hogy megkeressük, aki álmainkban él, hogy a küzdelmek során meg is találjuk örök mátkánkat, és elnyerjük a boldogságot. A kiskirályfival együtt hagyjuk el a biztos családi fészket, vívunk farkassal és sárkánnyal, és együtt szabadítjuk ki a boszorkány karjaiból a nádszálba zárt élet forrását: gyöngyöm-társunkat. Ám ahhoz, hogy meg tudjunk érkezni, útra kell kelnünk.

Szeretettel hívunk hát kicsit és nagyot erre a rengeteg utazásra, hogy teremtett színpadi világunk állomásain, próbatételein átkelve megerősödjünk, felfényesedjünk, kitisztuljunk. A mesék örök tudásából táplálkozva valljuk: ha rálelünk valódi zengő részünkre, égről és földről is mosolyog bennünk a Rend. 

Mindannyiunkban ott él a Mag, mag búzamag!

Legyen ez a Szem, szem búzaszem végsőkig a kenyerünk! 

 

Jelmez: Kis Kriszta

Zeneszerző: Molnár Szabolcs

Dramaturg, a rendező munkatársa: Prezsmer Boglárka 

Rendező-koreográfus: Ivácson László
Mesénk előadói: Antal József, Antal Katalin, Bálint Endre, Faluvégi Erzsébet, Forgács Hunor, Fülöp Csaba, Hajdó Árpád, Hajdó Lóránt, Kovács Bernadett, Nagy Annamária, Orbán Henrietta, Sipos Réka, Szász Levente

 

Van nékem szeretőm, 

Napnak a kertjében.

Ő az igaz részem, 

 

gyöngyöm, társam, kincsem. 

Ajánlatunk


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

Ajánló


A Vízkereszt viharos tengerrel, hajótöréssel, gyásszal kezdődik, és három házassággal ér véget. A kettő között viharos szerelmek ütköznek, egy részük…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!