Program


Trainingspot Társulat: RePlay

Trainingspot Társulat: RePlay

Az előadás célja: A bűn fogalmának és elévülésének körüljárása, strukturált véleményalkotásra való ösztönzés, erkölcsi és morális dilemmák mentén

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. május 6. szombat, 19:00

„Tudod mi jutott eszembe? Ha már tényleg nem ugyanaz az a csávó vagy, mint 17 éve, akkor nem eshet olyan nehezedre a bocsánatkérés… Hiszen ezt a szörnyűséget egy korábbi éned követte el, akihez már semmi közöd, jól mondom? De csak tegyük fel, játsszunk el a gondolattal, hogy ugyanaz a fazon vagy, aki képes ilyesmire… Hát, nem is tudom Viktor… Egy ilyen esetben egy szimpla bocsánatkérés Zsuzsitól, még bőven kevés is… Nincs igazam?

A Replay a Trainingspot Társulat első szobaszínházi előadása. Mindennemű stilizációtól mentes, valós idejű történés, a nézőkkel egy és ugyanazon térben, pár centire egymástól.

A cselekmény szerint két néhai középiskolai barát találkozik egymással. Életük merőben különbözőképpen alakult, ezért sokáig talányos, mi dolga lehet kettejüknek egymással, mi köti össze őket a 17 évvel ezelőtti középiskolai élmények óta? Lassan, és fokozatosan derül ki a találkozás igazi apropója, és hogy milyen szerepet játszott kettejük múltjában a harmadik karakter.

Az előadás kiválóan megállja a helyét, akár, mint klasszikus Agatha Christie krimi parafrázis, ahol a szereplők addig nem hagyják el a szobát, amíg ki nem derül, ki a bűnös. Ugyanakkor a mélyebb régiókban olyan morális és etikai kérdéseket exponál be, mint például: Létezik-e objektív értelemben vett bűn? Racionális-e, hogy bizonyos vétkeknek van elévülési ideje, másoknak nincs. És egyáltalán: Számon kérhető-e valaki egy régmúltban elkövetett bűnéért minden esetben? Illetve: Mettől meddig tart a felelősség, és személyes hatáskör, amennyiben egy néhai barát, “önmagától való megmentése” a tét, egyáltalán van-e erre reálisan lehetőség, és ha igen, milyen áron?

A Replay szövegkönyve a hazai körülményekhez igazított, aktualizált és tovább gondolt változata Stephen Belber: Tape című drámájának. A kiadóval való kapcsolatfelvételt követően a szövegkönyvet írta Boda Tibor.

Játszák:
Jobbágy Kata – Zsuzsi
Boros Ádám – Tibi
Boda Tibor – Viktor

Rendező: Boda Tibor

Ajánlatunk


A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Ajánló


A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja…

Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!