Program


Tokió művészete - Lázár Marianna japanológussal - Filmklub

Tokió művészete - Lázár Marianna japanológussal - Filmklub

2024-ben is folytatódik a művészeti vetítéseinkhez kapcsolódó filmklubunk. Minden hónap utolsó keddi filmjét a téma meghívott szakértőjével vezetjük fel: útmutatót adunk, mire érdemes figyelni, gondolatébresztő kérdéseket vetünk fel és a téma hazai vonatkozásait is felvillantjuk.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: június 25. kedd, 18:00

Meghívott vendégünkkel ezúttal Dr. Lázár Marianna, a Károli Gáspár Református Egyetem Japanológia Tanszékének egyetemi adjunktusa,segítségével nyerünk betekintést a japán művészet világába. Szó esik majd virágzó korszakokról, az ukiyo-e stílusról, tradícióról és modernitásról, és mindezek kiindulópontjáról, Tokióról. 

Meghívott szakértő: Dr. Lázár Marianna történész, japanológus

Moderátor: Harsányi-Kovács Ágnes művészettörténész

Szakmai beszélgetés: 30 perc 

A beszélgetést követően a Tokió művészete dokumentumfilm kerül vetítésre.

Az oxfordi Ashmolean múzeum jelentékeny időszaki tárlata adta az ötletet, hogy a Tokió művészete című Exhibition on Screen epizódban bemutassuk a 400 éves Tokió hihetetlenül gazdag kultúráját: Hokuszai és Hiroshige finom fametszeteitől kezdve a pop art stílusú plakátokon, a kortárs fotóművészeten, a mangán, a filmművészeten át egészen a napjainkban, az utcán készülő műalkotásokig.

 A dokumentumfilm dobbantóként használta a kiállítást Tokióba repítésünkhöz, ahol felfedezhetjük magunknak a város pezsgő művészeti életét. A megkapóan illusztrált, gazdagon adatolt mozgókép egy olyan metropoliszról készült, mely 400 éves történelme során folyamatosan pusztult-újjáépült, ezáltal a Föld egyik legélettelibb, legizgalmasabb városává vált.

„Tapasztalatom azt mondatja velem, hogy Japán mást gondol a művészetről, másként értelmezi azt, mint mi, jellemzően Nyugat-Európában. A művészi érzék és igény az élet megannyi apró mozzanatában megnyilvánul: ahogy ételeiket készítik, ahogy kertjüket alakítják, ahogy öltözködnek… Jóval szélesebb körben értelmezik, mindenre kiterjesztik a „művészet” fogalmát.” /DAVID BICKERSTAFF/

angol dokumentumfilm, 90 perc, 2023

rendező: David Bickerstaff

Forgalmazó: Pannonia Entertainment

Korhatár: 12 éven aluliaknak nem ajánlott

Ajánlatunk


A „Popzene időgépben” koncepció mögött mindenki által ismert kortárs popsikerek és örökzöld popslágerek swingesített, jazzesített, doo-woposított, Motown-hangzású soulba ültetett feldolgozásai húzódnak meg. Egyszerű, de nagyszerű ötlet, ami tökéletesen működik.

A portugál hang, mely elvezet a Zöld-foki-szigetek forró hangulatú, vibráló világába!

Ajánló


Giuseppe Verdi TRAVIATA Opera két részben, három felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Az ország egyik legismertebb rockzenekara az EDDA Művek 2024. július 27-én Gárdonyban, a Surfcampingben lép fel!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!