Program


Ternovszky-hétvége: Kérem a következőt!

Ternovszky-hétvége: Kérem a következőt!

Válogatás a magyar animációs sorozat epizódjaiból, 58 perc, 1986

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. december 11. vasárnap, 15:15

Rendező: Nepp József és Ternovszky Béla

Számíthatnak-e az erdőlakók kezelőorvosukra, ha megbetegszenek, s bízhatnak-e a rendőrségben, ha valami baj van? Dr. Bubó és Ursula nővér a legkülönfélébb testi és lelki nyavalyákkal találkoznak, a Csőrmester pedig a kriminális aktivitás ezernyi formájával – de a terápiát és a bűnüldözést senki sem állíthatja meg. Még a józan ész sem. Nepp József, Ternovszky Béla és Romhányi József kultikus, valaha fő műsoridőben sugárzott sorozatának figurái látszólag állatmesékbe illenek, az epizódok mégis inkább a valós társadalom kor- és kórképét rajzolják ki, máig mosolyfakasztóan.

Az összeállításban látható epizódok: Tessék engem békén hagyni!; Hol vagyunk, erdőben?; Az ő ábrándos lelkeÚj élet új gondokkal; Az asszony ingatag

A filmeket az MTVA archívuma biztosította.

Egységes, kedvezményes jegyár: 600 Ft

A "TERNOVSZKY - Találkozás az animáció mesterével" kétnapos rendezvénye a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával valósul meg.

Forgalmazó: MTVA

Ajánlatunk


A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök gyűjteménye...) állatudvar, nyuszisimogató, magában foglalja a mosdó használatát, játszótérét és a program leírásában szereplő összes szolgáltatást.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

Ajánló


Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!