Program


Taven baxtale! - Legyetek szerencsések!

Taven baxtale! - Legyetek szerencsések!

Előadásunk legfőbb célkitűzése, hogy a lehető legkomplexebben és legsokrétűbben mutassa be a cigány néphez kapcsolódó mesterségeket.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. szeptember 13. szerda, 19:00

Ahogy maguk a mesterségek is igen változatosak, úgy az előadás is törekszik a formai és művészi sokszínűségre. Mindehhez a Kárpát-medence magyar nyelvterületének változatos cigány táncait zenei és énekes anyagát használja eszközéül, kitekintéssel a nyugat- és kelet-európai cigány kultúrára. Bemutatásra kerül többek között a kovács-, és drótos mesterség, bepillantást nyerhetünk a teknős cigányok és a sár munkával foglalkozó cigányok mindennapjaiba, valamint a mutatványosok és a zenészek életébe is. Az előadás dramaturgiai kötőanyaga a cigányok vándor természetének ábrázolása. Az előadást átszövi a mesterségek kavalkádja, melyből mindig kiemelődik egy. Az etűdös szerkesztésmód arra is lehetőséget ad, hogy váltogassák egymást a hol balladisztikus és lírai, hol pedig épp az élénk, komikus jelenetek, miközben nem csak a mesterségekről, hanem a cigány nép eredetéről és történetéről is képet kapunk.

Dramaturg: Nagy Orsolya
Díszlettervező: Gyenes Szilvia
Jelmeztervező: Kocsis Enikő(Harangozó Gyula-díjas)
Szcenikus, világítástervező: Papp Kornél
Zenei szerkesztő: ifj. Csoóri Sándor Sündi és Szakál Tamás
Korrepetitor: Balogh Melinda, Lakatos Mónika (Kossuth-díjas), Rostás Mihály Mazsi, Szakál Tamás
Flamenco táncok: Inhof Katalin
Artista oktató: Kőműves Tibor
Rendező-koreográfus: Kocsis Enikő (Harangozó Gyula-díjas) és Fitos Dezső (Népművészet Ifjú Mestere és Harangozó Gyula-díjas, érdemes művész)

Éneklik: Lakatos Mónika (Kossuth-díjas) és Rostás Mihály Mazsi, Németh Eszter
Muzsikálják: Canarro Zenekar, Lakatos Mihály Mazsi, Pálházi Bence bandája
Táncolják: Alzetta Alexa, Bíró Éva, Gellén Péter, Gera Zoltán, Hanekám Luca, Izsó Lajos Hunor, Kupec Zsolt, Mir Dávid, Molnár Bálint, Nagy Dorottya, Németh Eszter

Az előadásban közreműködik a Szentendre Táncegyüttes, a Baross Imre Artistaképző Intézet artistanövendékei, Nyakó Júlia és Ferge Elizabet.

 

Ajánlatunk


1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

Varnus Xaver őszi turnéján egy lenyűgöző tehetségű ifjú hegedűvirtuózzal, a Hollandiában született Bácsy-Schwartz Zoltánnal osztja meg a pódiumot, akivel Bach örökkévalóságot idéző művei mellett Felix Mendelssohn örökszép hegedűversenyét adják majd elő.

zenés játék két részben

Ajánló


A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!