Program


Talléros Együttes és PásztorHóra - Akusztikus, autentikus

Talléros Együttes és PásztorHóra - Akusztikus, autentikus

Jegytípusok


2 900 Ft
Földszint, Karzat

Aktuális előadásokBékés vármegye magyar és nemzetiségi népzenéje
Talléros Együttes: Földesi Márton, Juhász András (hegedű), Ökrös Dániel (brácsa), Valjer András (nagybőgő)
Közreműködik: Bauer Krisztina (ének)
A zenekar első évtizedének jubileumi összeállítása: autentikus moldvai csángómagyar népzene, népzenei alapú feldolgozások, népzenei ihletésű saját dallamok és szövegek
PásztorHóra: Bergics András (hegedű, duda, kaval, furulyák), Újházi Ádám (hegedű, doromb), Szlama László (koboz, kaval, ének), Egervári Mátyás (cimbalom, duda), Okos Gergely (dob)

A kétrészes koncerten a Népzene Tanszékhez kötődő fiatalok – hallgatók és oktatók egyaránt – mutatkoznak be. A két zenekar zenei célkitűzései, repertoárja és művészi ars poeticája talán nem is lehetne messzebb egymástól, egy valami mégis összeköti őket: a népzene feltétlen szeretete és az a szakmai alázat és tudás, amellyel ezekhez a kincsekhez nyúlnak. Ezen az estén a két népzenei együttes egymást kiegészítve nyújt kitűnő koncertélményt. A Talléros együttes Békéscsabán alakult 2015-ben. Legfontosabb célkitűzésük a magyar nyelvterületek hagyományos népzenéjének leghitelesebb megszólaltatása. Az elmúlt években a Békés megyei etnikumok sokszínű népzenéje az együttes valódi védjegyévé vált. A PásztorHóra ezzel a koncerttel ünnepli fennállásának 10. évfordulóját. Munkásságuk bizonyítja, hogy a népzene egyszerre lehet historikus és kortárs, így találkozik a tradíció a városi táncházas nemzedék lendületével és a legkülönbözőbb stílusokból érkező zenészek profizmusával.

RENDEZŐ: Zeneakadémia Koncertközpont

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!