Program


Szutyok
9

Szutyok

Az Újvidéki Művészeti Akadémia negyedéves hallgatóinak előadása

Osztályvezető tanárok: Hernyák György, Táborosi Margaréta, Pálfi Ervin

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 27. hétfő, 18:00

Pintér Béla: Szutyok
tragikomédia

Amikor megszületik egy gyermek, lelkének-egyéniségének „tabula rasa”-ját teleírja lassan az élet. Elsősorban a szülők, a közvetlen környezete, majd ez a kör egyre bővül, és a szocializáció folyamata végeláthatatlan, kibogozhatatlan krikszkrakszokkal és kacskaringókkal pingálja tele az egyént, nagyban meghatározva ezzel, hogy ki is lesz, mi is lesz belőle.
Ha az a gyermek, akinek csupasz táblájára nem oly sok kerül a (szülői) szeretet ábráiból, nagy valószínűséggel keserű, sérülékeny személyiséggé válik, aki maga is sokkal nehezebben tud szeretet adni.
Pintér Béla Szutyok című drámájának hősei krónikus szeretethiányban szenvednek. Ezek a hősök a saját kis mikrokörnyezetükben elfoglalják a helyüket az adott hierarchiában, kialakítják a maguk kommunikációs csatornáit, berendezik magányukat, s észre sem veszik, hogy mennyire kegyetlenül bánnak egymással. És amikor a lélek szekrényében hiány van a szeretetből, abba borzasztó könnyen befészkel a gyűlölet.
Olyan szociálisan érzékeny és fontos témákat pendít meg ez a darab, mint a napjainkban egyre gyakoribb meddőség, illetve gyermektelenség, a kirekesztés, az állami gondozásban nevelkedő gyermekek helyzete, a kisebbségek iránti előítéletek, illetve a napjainkban ismét fejét felütő fajgyűlölet. Súlyos problémák ezek, mégis ez a színpadi szöveg rengeteg humorral és iróniával kezeli őket, így egyszerre tudunk nevetni és elborzadni is ezeken a karaktereken, illetve a helyzeteken, amelyekbe keverednek.

Szereplők:
IRÉN, negyvenkét éves gyermektelen asszony – MEZEI GRESÁK LEA
ATTILA, Irén élettársa – ÁGYAS ÁDÁM
RÓZSI, állami gondozott, gúnynevén Szutyok – SZABÓ REGINA
ANITA, állami gondozott, Rózsi barátnője, cigánylány – DUPÁK FANNI
BANDI BÁCSI, csővári nyugdíjas – KŐMŰVES CSABA BENCE
PALI BÁCSI, csővári nyugdíjas – HODIK ANNABELLA
BÉLA, kalauz, csővári lakos – VARGA BENJÁMIN
ETUSKA, Béla felesége, - HODIK ANNABELLA
PROFESSZOR – KŐMŰVES CSABA BENCE
NEVELŐNŐ – HODIK ANNABELLA
REGŐS JÁNOS – VARGA BENJÁMIN
SZERZS – KŐMŰVES CSABA BENCE
RENDŐR – VARGA BENJÁMIN
LAKATOS KÁLMÁN, állami gondozott gyermek – KŐMŰVES CABA BENCE
MAKARÓ ZSOLT, állami gondozott gyermek – VARGA BENJÁMIN

Koreográfus: Virág György
Dramaturgiai konzultáns: Góli Kornélia
Hang: Dienes Ákos
Fény: Kerekes Róbert
Fényterv: Majoros Róbert
Rendező: Pálfi Ervin

Az előadás hossza: 110 perc
Helyszín: Ruszt József Stúdiószínház
Időpont: 2023. március 27. 18:00

Ajánlatunk


Budapest, 2023. március 22. – Az olasz operatrió, IL VOLO újra magával ragadja a közönséget, és hazánkban lép fel a Budapest Arénában 2023. október 9-én, a Koncertpromo szervezésében. Az estén az énekes trió egyedi hangszínei és az olasz zene varázslatos hangulata garantáltan elvarázsolja majd a közönséget.

A Madách Színház bemutatja Disney és Cameron Mackintosh: MARY POPPINS című musicaljét P. L. Travers történetei és Walt Disney filmje alapján.

A Szépség és a Szörnyeteg a Disney egyik legsikeresebb, legelbűvölőbb meséje, az első olyan animációs film, amelyet Oscar-díjra jelöltek a Legjobb film kategóriájában, és öt Grammy-díjat is kapott.

Ajánló


A már hagyománnyá vált nagyszabású Margitszigeti Szabadtéri koncert látványos showelemekkel, meglepetésekkel és óriási slágerekkel várja mindazokat, akik szeretnének egy felejthetetlen…

Lehár Ferenc, avagy a magyar Operettkirály alkotása, a maga zeneiségével, szövevényes történetével műfajának méltó képviselője. A háromfelvonásos operett ősbemutatója óta…

Bemutatásra kerülnek az egész éves munkafolyamat során készült alkotások, így többek között az országos és regionális versenyekre készült koreográfiák is.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!