Program


Szent István képzőművészeti ábrázolásokon - múzeumpedagógiai foglalkozás 7-14 éveseknek

Szent István képzőművészeti ábrázolásokon - múzeumpedagógiai foglalkozás 7-14 éveseknek

A program keretében -a magyar történelmet reprezentáló teremben-a világhírű kerámiáiról ismert Zsolnay porcelángyárban készült kandalló szobra, Roskovics Ignác festményeiről majolikára átültetett királyi portréi, a Szent Istvánt ábrázoló ezüst herma megtekintése, elemzése és összehasonlítása során a királyábrázolásról és a király életútjáról beszélgetünk.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: szeptember 25. vasárnap, 14:00

A századforduló Budavári Palotájának egyik legjelentősebb helyisége, a Szent István-terem, újra megnyitotta kapuit. Az 1900-as párizsi világkiállításon rangos díjakat elnyerő terem berendezéseit és díszítő elemeit a kor legnagyszerűbb magyar iparművészei készítették. 

A program keretében -a magyar történelmet reprezentáló teremben-a világhírű kerámiáiról ismert Zsolnay porcelángyárban készült kandalló szobra, Roskovics Ignác festményeiről majolikára átültetett királyi portréi, a Szent Istvánt ábrázoló ezüst herma megtekintése, elemzése és összehasonlítása során a királyábrázolásról és a király életútjáról beszélgetünk. Miközben Sam Havadtoy alkotása kapcsán megismerjük a kortárs művészet stílusjegyeit. 

A foglalkozás során választ kapunk arra, hogy maradt-e fenn korhű ábrázolás, a későbbi korokban hogyan jelenítették meg, illetve milyen formában magasztalja ma a művészet első királyunkat és kultuszát.

Időtartam: 60 perc

A programot 7-14 éves korosztály számára alakítottuk ki, így kérjük, ennek megfelelő korú gyermek számára váltsanak jegyet, hogy a foglalkozást minden résztvevő tudja élvezni! A kiállítás befogadóképessége korlátozott, ezért felnőtt kísérők sajnos nem tudnak részt venni a foglalkozáson. A program ideje alatt a kísérők a Szent István-terem II. emeletén található "A Hauszmann-sztori" c. kiállításunkat ingyenesen tekinthetik meg a jegypénztárban igényelhető belépővel. A regisztrációs jegyet a gyermek múzeumpedagógiai foglalkozásra szóló jegyének felmutatásával áll módunkban kiadni.

Ajánlatunk


Gyerekelőadás óvódásoknak és kisiskolásoknak  

 A korábbi nagy sikerre való tekintettel a Mamma Mia! ismét az ország legnagyobb sportcsarnokaiban!

Jegyár: 5000 Ft 2022. március 15-étől a felújított Operaház ismét várja az építészet és a kultúra iránt fogékony látogatóit vezetett túrák keretében. Ismerje meg, miként született újjá az opera- és balettjátszás fellegvára, hogyan nyerték vissza eredeti fényüket az épület csodás terei, és milyen korszerű újítások várják az előadásokra érkező közönséget!

Ajánló


Bernard, a sztárépítész elegáns loft-lakásában éli gondtalan életét. Ha kinéz az ablakon, Párizsra lát. Ha vacsorázna, a házvezetőnő viszi otthon…

1958, nyara – Éktelen drága gyémántot hoznak a Minneapolis City Bankba. Egy notórius fegyenc megszökteti magát, hogy lecsapjon a kőre,…

A Madách Színház újabb világsikert hoz Budapestre: 2021. szeptember 10-11-12-én bemutatja az Aranyoskám (Tootsie) című musicalt, Szirtes Tamás rendezésében. A…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!