Program


Szent István képzőművészeti ábrázolásokon - múzeumpedagógiai foglalkozás 7-14 éveseknek

Szent István képzőművészeti ábrázolásokon - múzeumpedagógiai foglalkozás 7-14 éveseknek

A program keretében -a magyar történelmet reprezentáló teremben-a világhírű kerámiáiról ismert Zsolnay porcelángyárban készült kandalló szobra, Roskovics Ignác festményeiről majolikára átültetett királyi portréi, a Szent Istvánt ábrázoló ezüst herma megtekintése, elemzése és összehasonlítása során a királyábrázolásról és a király életútjáról beszélgetünk.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: szeptember 25. vasárnap, 14:00

A századforduló Budavári Palotájának egyik legjelentősebb helyisége, a Szent István-terem, újra megnyitotta kapuit. Az 1900-as párizsi világkiállításon rangos díjakat elnyerő terem berendezéseit és díszítő elemeit a kor legnagyszerűbb magyar iparművészei készítették. 

A program keretében -a magyar történelmet reprezentáló teremben-a világhírű kerámiáiról ismert Zsolnay porcelángyárban készült kandalló szobra, Roskovics Ignác festményeiről majolikára átültetett királyi portréi, a Szent Istvánt ábrázoló ezüst herma megtekintése, elemzése és összehasonlítása során a királyábrázolásról és a király életútjáról beszélgetünk. Miközben Sam Havadtoy alkotása kapcsán megismerjük a kortárs művészet stílusjegyeit. 

A foglalkozás során választ kapunk arra, hogy maradt-e fenn korhű ábrázolás, a későbbi korokban hogyan jelenítették meg, illetve milyen formában magasztalja ma a művészet első királyunkat és kultuszát.

Időtartam: 60 perc

A programot 7-14 éves korosztály számára alakítottuk ki, így kérjük, ennek megfelelő korú gyermek számára váltsanak jegyet, hogy a foglalkozást minden résztvevő tudja élvezni! A kiállítás befogadóképessége korlátozott, ezért felnőtt kísérők sajnos nem tudnak részt venni a foglalkozáson. A program ideje alatt a kísérők a Szent István-terem II. emeletén található "A Hauszmann-sztori" c. kiállításunkat ingyenesen tekinthetik meg a jegypénztárban igényelhető belépővel. A regisztrációs jegyet a gyermek múzeumpedagógiai foglalkozásra szóló jegyének felmutatásával áll módunkban kiadni.

Ajánlatunk


Ezen a Padláson "Ég és Föld között" minden megtörténhet, akárcsak a mesékben. Egy fiatal tudós megszállottan dolgozik szuperintelligens számítógépén, és különféle titokzatos számításokat végez, de nyugalmát és munkáját állandóan megzavarják különféle halandó és halhatatlan lények...

2 AZ EGYBEN – SZÜLETÉSNAPI NAGYKONCERT

Kocsmaária sok nevetéssel és sírással.

Ajánló


Gaetano Donizetti: LAMMERMOORI LUCIA Opera három felvonásban, olasz nyelven, magyar és angol felirattal Az előadás megtekintése 14 éven aluliak számára…

Andrew Lloyd Webber csodálatos műve a Biblia legszebb, drámai fordulatokban leggazdagabb történetén, a József legendán, illetve Thomas Mann tetralógiáján alapul.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!