Program


Szauer Lilla: Pelléas és Mélisande

Szauer Lilla: Pelléas és Mélisande

#teisjobbankedveledakígyókatazénbizonytalanragyogásúhajamnál
#minekvagyokilyenrongyoskisnudli
#zsibbadt

Jegytípusok


4 200 Ft
Teljes árú jegy

Aktuális előadásokSzauer Lilla: Pelléas és Mélisande 16+
szimbolista melohorror 90 percben
Az előadásban vaksötét, erős hanghatások és szexuális erőszak ábrázolása jelenik meg.

Pelléas és Mélisande története azoknak szól, akik érezték már, vagy jelenleg is érzik, hogy fogy el a levegőjük valaki mellett. Azoknak, hogy el akarnak jönni abból a várból, ahonnan Mélisande nem tudott eljönni. Mert el lehet.

Furcsán beszélő lények, ernyedt testtel, amit folyamatosan tartani, cipelni kell. Maeterlinck szimbolista drámájának szereplői betegek vagy halottak, aki pedig életben van, már csak saját maga árnyékaként van jelen, egy várban, ahol nem telik az idő, és sohasem süt a nap.

A szereplők körbe-körbe mennek anélkül, hogy ennek tudatában lennének. Minden csak ismétlődése valaminek, ami egyszer már megtörtént velük. És meghalnak. Talán ha felismernék az ismétlődést, egyúttal el is kerülhetnék azt. De van valami köd, ami nem engedi látni nekik azt, ami történik velük.
Az én ködöm sem engedte. Akkor kezdett el érdekelni, hogy hogyan is működik ez az egész köd dolog. Ki rakja oda? A szerelmem, az anyám, a barátaim? Vagy létezik, hogy én raktam volna ködöt a saját szemem elé?

Sas Zoltán ötödéves zenés színész hallgató Novák Eszter-Selmeczi György osztályában. Czirják Liliána ötödéves prózai színész hallgató Zsótér Sándor osztályában. Szabó Zola szabadúszó színész, sok helyen megfordult már, többek között Halász Péter és a Titkos Társulat előadásaiban. Szabó Tamás Bendegúz tájépítészmérnök hallgató. Sahin-Tóth Sára ötödéves rendező hallgató Ascher Tamás-Forgács Péter osztályában. Fekete Ádám író, rendező, színész, saját darabjai többek között a Trafóban és az Örkény Színházban láthatók. Koltay Dorottya Szonja képzőművész, 2020-ban végzett a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő szakán. Szauer Lilla ötödéves dramaturg hallgató Kárpáti Péter-Fekete Ádám osztályában.
Ilyen felállásban ők nyolcan most először dolgoznak együtt.

Szereplők
PELLÉAS.......................................... Sas Zoltán     
MÉLISANDE..................................... Czirják Liliána
GOLAUD........................................... Szabó Zola         
A KIS YNIOLD / A VÁR..................... Szabó Tamás Bendegúz
ORVOS............................................. Sahin-Tóth Sára

Alkotók
Látványtervező: Koltay Dorottya Szonja
Zeneszerző: Fekete Ádám
Rendező: Szauer Lilla

Támogatók
Csokonai Nonprofit Kft.; FreeSzFE Egyesület; FÜGE Produkció; TiTÁNIUM; XVI. Kerületi Polgármesteri Hivatal

Ajánló


Robert Louis Stevenson regénye a XVIII. században, Jim Hawkins és anyja fogadójában kezdődik. Egy nap megszáll náluk egy kapitány, bizonyos…

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!