Program


Szakrális földrajz - Oltáron az Olt folyó

Szakrális földrajz - Oltáron az Olt folyó

Balla Ede Zsolt székelyudvarhelyi író, szakrálisföldrajz-kutató vetítéssel egybekötött előadása

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. szeptember 27. kedd, 18:00

Szakrális földrajz - Oltáron az Olt folyó

Az élet vízben születik. Ezért ha a születésről, életútról és célba érésről lényegi tudást szeretnénk, a vizeket kell alaposan megismerni. A források, folyó-folyamatok és torkolatok a rokonító gondolkodás elvén mindannyiunk életéről szólnak. De szólnak arról a közösségekről, nemzetekről is, mely az illető folyók vízgyűjtőjében laknak. A Kárpát-haza talán legfontosabb üzenete az itteni vizek szentségéről szól. Akár a Balaton, akár a Duna-Tisza köze, netán szent forrásaink és kútjaink képe sejlik fel előttünk: rá kell döbbennünk, hogy Földanyánk Méhének Magzatvizével találkozunk általuk. Mitől válik szentté a víz? Mi a különbség a hétköznapi víz és az életvíz között? Mire tanít bennünket a Kárpát-haza méltatlanul elfelejtett szent folyója, az Olt?

Ajánlatunk


Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Ajánló


Nagymama, lány, unoka. Mindegyik mást akar, mindegyik másként, mással szeretné élni az életét. Teri például szeretője mellett képzeli el a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!