Program


Segítő kéz a családban Dr.Domján Mihály előadása

Segítő kéz a családban Dr.Domján Mihály előadása

Amikor a test mond nemet-pszichoszomatikus szemlélet a mindennapokhoz.
Dr Domján Mihály pszichológus, családterapeuta, pszichoterapeuta-jelölt.


 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: február 8. csütörtök, 18:00

A pszichoszomatikus jelző olyan fogalmakra és zavarokra vonatkozik, amelyek a testi és a lelki folyamatok összefüggéseire utalnak. Pszichoszomatikus betegség kialakulhat elhúzódó stresszhatásra, de a meglévő betegségek romlása miatti szorongás következtében is. Az el nem sírt könnyeink, a ki nem mondott szavaink, a minket gyengítő személyek bántó mondatai sokszor kósza gondolatként vagy éppen állandósult belső monológként át-átfutnak rajtunk. Mi azonban – „jól neveltként” – megpróbáljuk továbbra is magunkban tartani a tehetetlenségünket, az ambivalenciáinkat és az érzelmi megrázkódtatásainkat. Elnyomni és elfojtani, nem pedig „kiengedni”. A testünk azonban előbb-utóbb reagálni fog a felgyülemlett feszültségre és szimbolikusan helyettünk mond nemet. Ekkor a maga „nyelvén” – többek között – azt üzeni, hogy pihenésre, törődésre és „levegőre” van szükségünk vagy éppen a ki nem mondott vágyak realizációjára hívja fel a figyelmet.

Saját hozzáállásom a pszichoszomatikához: több “út” kereszteződésében jön létre a betegség, ahogyan a gyógyulást szintén több oldalról érdemes megközelíteni. Gondolok itt a szakorvos(ok)ra, pszichológusra, dietetikusra, gyógytornászra, masszőrre és a konkrét életmódbeli (egészségtudatos) változtatásokra. Munkámban mindig arra törekszem, hogy az elfogadás és az együttérzés mellett erőforrásokat adjak a kliensek kezébe. Képessé tegyem őket az érzelmi regulációra és a nyíltságra. A tudománnyal megegyezően hiszem, hogy az ember bio-pszicho-szociális és spirituális lény. A spiritualitás arra az irányultságra utal, hogy értelmet tulajdonítsunk olyan dimenziónak, amely meghaladja az ént.

Ajánlatunk


Daphne du Maurier regénye alapján a Szegedi Szabadtéri Játékok önálló bemutatója

Presser Gábor - Sztevanovity Dusán - Horváth Péter A PADLÁS félig mese - félig musical 9-99 éves korig 2 részben

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

Ajánló


Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg…

Látványos koreográfiákkal új dimenziót adunk az Addams Family-féle világnak. Ismert pop és musical dalok kíséretében egy magával ragadó show részese…

Molnár Ferenc vígjátéka egy furcsa szerelmi négyszög története ironikus, szívfacsaró mese.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!