Program


Schwajda György: Csoda

Schwajda György: Csoda

Vencel egy napon elveszíti szeme világát, de olyan ember akar lenni, mint a többiek, így "alkoholista" lesz, s tévedésből mindennap agyonkakaózza magát. Otthon felveri a ház lakóit, zajong, vagyis éjjelente az udvar közepén a Himnuszt énekli..

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. június 7. szerda, 19:00

10. Színházi Olimpia
Schwajda György: Csoda
román nyelven, magyar felirattal

Rendező: Molnár László

Nagy Vencel nyomdai betűszedő , de miután betegállományban csak egy évig lehet, orvosi igazolványt kap arról, hogy keresőképes. Az SZTK papírja szerint visszanyeri látását és hát ezentúl ehhez kell alkalmazkodnia, jóllehet tényleg nem lát semmit. Újra dolgozni jár a nyomdába, ám az apró körülmény — miszerint vak — nem kis kalamajkát okoz. Vencel olyan ember akar lenni, mint a többiek, így "alkoholista" lesz, s tévedésből mindennap agyonkakaózza magát. Otthon felveri a ház lakóit, zajong, vagyis éjjelente az udvar közepén a Himnuszt énekli... Megtanul vezetni, sőt Trabantot vásárol.

Ezt a fanyar magyar humort a nyelvünket nem beszélő román színészek szájából hallani, egy igazán sajátos fűszert ad a vígjátéknak.

Ajánlatunk


Ezen az estén az író a színész testét ölti magára.

Az erdőben minden a természet rendje és körforgása szerint zajlik. Ez a nap mégis kicsit más, hiszen kis mókusok születnek. Bár ez is a természet rendje szerint van. De, az egyik kis mókus, Misi, más, mint a többiek, fekete a farkincája.

Ajánló


Humorral, sok zenével és balkáni hangulattal tarkított vígjáték – Shakespeare egyik legnépszerűbb és így legtöbbet játszott remeke.

Daphne du Maurier regénye alapján a Szegedi Szabadtéri Játékok önálló bemutatója

Bár egészen kicsi kora óta hangszerek között nevelkedett, sokáig nem volt egyértelmű, hogy a zenei pályát választja. A szakralitáshoz máig…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!