Program


Saint-Saëns / Lalo / Bizet-Scsedrin - Concerto Budapest 23/24 V2

Saint-Saëns / Lalo / Bizet-Scsedrin - Concerto Budapest 23/24 V2

MŰSOR:
SAINT-SAËNS: Sámson és Delila, op. 47 - Bacchanália a III.felvonásból
LALO: Spanyol szimfónia, op. 21
BIZET-SCSEDRIN: Carmen szvit

Szergej Krilov hegedű
Vezényel: Keller András

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: január 13. szombat, 19:30

Francia komponisták és a zenei egzotikum világa – egészen röviden így jellemezhetnénk a programot, amely három XIX. századi mester kitüntetetten népszerű műveiből kínál majd megannyi ismert dallamot. Részint spanyolos, részint pedig orientálisnak ható melódiákat, hiszen a koncert első száma éppenséggel Saint-Saëns Sámson és Delilájának fülledten keleties balettzenéje, a tobzódó Bacchanália lesz, amely persze Dágón isten templomának színpadi látványa nélkül sem téveszthet hatást. Édouard Lalo legismertebb zenekari alkotása címével szimfóniát jelez, ám mi bízvást tekinthetjük hegedűversenynek: a mű szólistája a magyar közönség és a Concerto Budapest meghitten kedves ismerőse, a nagyszerű Szergej Krilov lesz. A Spanyol szimfóniát 1875 februárjában mutatták be Párizsban, s alig pár héttel később ugyanitt közönség elé került a máig legnépszerűbb franciás-spanyolos remekmű, a Carmen. A koncert második részében e Bizet-opera slágerdallamai szólalnak majd meg Keller András vezényletével, méghozzá egy olyan – szintén felettébb közkedvelt – szvit révén, amelyet Rogyion Scsedrin állított össze 1967-ben: eredetileg a nagy balerina (és zeneszerző-feleség), Maja Pliszeckaja táncának zenei aláfestése gyanánt.

Ajánlatunk


Molnár Ferenc világhírű regénye alapmű az emberi társadalom természetéről, a hősiesség, az árulás, az esendőség és a hazaszeretet fogalmáról.

Zerkovitz Béla, a pesti kuplé édesapja: benne ismert magára, általa ébredt öntudatra Budapest népe. Dalaiban lelt formát por, bűz, német és jiddis szó, cinikus törtetés és elomló szentimentalizmus, ezekben szólalt meg a belkerületek titkos romantikája, húrjain született újjá a kuplé, a pesti népdal. Zerkovitzot nem lehetett nem szeretni, így vagy úgy, de mindenkire hatott.

Színházat kínálunk. De tánccal kiegészülő zenés színházi játékunkban egy szokványos színházi előadásnál jóval nagyobb hangsúlyt kap a zene.

Ajánló


A világhírű 100 Tagú Cigányzenekar klasszikus szimfonikus zenekarként működő együttes, a világon egyedülálló zenei formáció. A társulat hagyományápoló művészeti tevékenysége…

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!