Program


Robinson!
10

Robinson!

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 17. péntek, 15:00

ROBINSON!
Ifjúsági előadás két részben
Az előadást 10 éves kortól ajánljuk!

Daniel Defoe Robinson Crusoe című regényét Lengyel Tamás fordítását felhasználva színpadra alkalmazta: BORÁROS MILADA

Ki ne emlékezne gyermekkorából arra a végzetes elhatározásra, hogy világgá megy? Nagy bátorságot véve hátrahagyva a szülői házat, az önállóság, a szülők által korlátozott élet helyett a szabadságot választva… Ha mindenki nem is mert nekiindulni a nagyvilágnak, de a gondolat és az ezzel összefüggő felnőtté válás iránti vágy, minden kiskamasz életében természetesen eljön.

Az előadás rámutat arra is, hogy az otthon elhagyását követően a kudarcok és a kiábrándulás a saját romantikus elképzelésekből, a határaink túllépése, küzdés az életért és szabadságért, a konokság és elvakultság következményei, felelőségvállalás, magány megtapasztalása miként viszi előre és teszi éretté gondolkodásunkat. Fontos eleme a kalandoknak az eltérő gondolkodással/kultúrával való szembesülés, és annak megértése, elfogadása, a barátság, a természettel való kapcsolat átértékelése, az önazonosság megélése, végül a saját út megtalálása.

A ROBINSON! című zenés ifjúsági előadásunkkal erre az életérzésre kívánunk reflektálni, illetve a főhős számos kalandján át bemutatni, hogy milyen lehet a saját belső késztetésnek megértése, érvényesülése és annak következményei.

Az előadást 10 éves kortól ajánljuk, ugyanakkor a családok, baráti- és iskolai közösségek, felnőttek számára is érdekessé, élvezhetővé kívánjuk tenni a zene, mozgás és a legváltozatosabb színpadi eszközök kombinálásával.

Az előadás létrehozója egy összeszokott, számos sikert magáénak tudó alkotócsoport, akiknek a gyermek- és ifjúsági színházi előadások létrehozása a hitvallásuk szerinti hivatásuk.

Szereposztás
Robinson SZÉLL HORVÁTH LAJOS
Apa / Kapitány / Fedélzetmester / Castro kapitány / Jenkinson / Pinto kapitány NÉMETH JÁNOS
Sirály / Hajó STUBENDEK KATALIN
Tanító / Barát / Frank kapitány / Gazda / 1.szomszéd / Pipi / Peen Thek JÓZSA RICHÁRD
Lelkész / 2.matróz / 2.haver / 2.portugál tengerész / Brazíliai énekmondó / 3.szomszéd / Armando / 2.majom / 1.karib / animátor (vihar, tenger, dzsungel)/ Legénység KÁLLAI GERGELY
1.matróz / 1.haver / 1.portugál tengerész / 2.szomszéd / Pedro / 1.majom / 2.karib / animátor (álom, vihar, tenger, dzsungel) BIRI GÁBOR
Legénység / Kecske / animátor (álom, vihar, tenger, dzsungel) PINCZÉS RITA
Legénység / Karib / animátor (álom, vihar, tenger, dzsungel) ROVÓ FANNI

Alkotók
Rendező: BORÁROS SZILÁRD
Dramaturg: Boráros Milada
Díszlet- és jelmeztervező: Boráros Szilárd
Koreográfus: Lehőcz Zsuzsa
Zene: Takács Dániel és Pilári Áron
Rendezőasszisztens: Ahmann Tímea
Súgó: Ambrózi-Tilesch Tamara
Ügyelő: Krajcsovics Csaba

Az előadás időtartama: kb. 2 óra (egy szünettel)
Bemutató: 2022. szeptember 25.

Fotók: Juhász Éva és Körtvélyesi László

Ajánlatunk


A Loupe Színházi Társulás előadása A színészek improvizációi alapján írta: Horváth János Antal 

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia és spanyol nyelvű túrák is elérhetőek. Más nyelvet (orosz, német) igény szerint lehet egyeztetni munkatársainkkal. Jegyár: 7000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Ebben az esetben a túra a közönség számára eddig felfedezetlen útvonallal bővül. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

A Recirquel legújabb, IMA című immerzív produkciója visszatér a Müpa mellett felállított sátorba. A tavaly a Bartók Tavasz keretében bemutatott és telt házzal futott előadás során a nézők a produkció részévé válva léphetnek ki a földi lét valóságából.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!