Program


Pusker Júlia / RISING STARS – EURÓPA ÚJ CSILLAGAI

Pusker Júlia / RISING STARS – EURÓPA ÚJ CSILLAGAI

Az Európai Hangversenytermek Szervezete (ECHO) fiatal muzsikusokat bemutató sorozata, a Rising Stars sok éve szerez örömöt a Müpa közönségének. Idén a Müpa jelöltjeként Pusker Júlia lép a Fesztivál Színház pódiumára, olyan műsorral, amely sokoldalúan mutatja be tehetségét.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. november 11. szombat, 20:00

Pusker Júlia
RISING STARS
EURÓPA ÚJ CSILLAGAI

Műsor:
Ysaÿe: I. (g-moll) szonáta szólóhegedűre, op. 27, No. 1
Éric Tanguy: Három darab szólóhegedűre (az ECHO felkérésére) - magyarországi bemutató
Debussy: g-moll szonáta hegedűre és zongorára
Bartók: I. rapszódia hegedűre és zongorára, Sz. 86, BB 94a

Az Európai Hangversenytermek Szervezete (ECHO) fiatal muzsikusokat bemutató sorozata, a Rising Stars sok éve szerez örömöt a Müpa közönségének. A magyar zenekedvelők számára különösen szívet melengető, ha egy-egy honfitársunk is szerepel a szerencsés kiválasztottak között, akik műsorukkal végigjárhatják a kontinens legjelentősebb koncerthelyszíneit. Idén a Müpa jelöltjeként Pusker Júlia lép a Fesztivál Színház pódiumára, olyan műsorral, amely sokoldalúan mutatja be tehetségét.

A hegedűművésznő a budapesti Zeneakadémián folytatott tanulmányok után Londonban, a Royal Academy of Music falai között, Pauk György növendékeként szerezte meg mesterfokozatú diplomáját 2016-ban. Ezután 2021-ig a Queen Elisabeth Music Chapel rezidens művészeként képezte tovább magát Brüsszelben, ahol Augustin Dumay segítette fejlődését. Itt találkozott zongorista partnerével: az ukrán Christia Hudziy párizsi, lyoni és milánói tanulóéveket követően lett Dumay brüsszeli osztályának korrepetitora. A műsor első két számában kíséret nélküli hegedűjátékot hall a közönség. A legendás belga hegedűs és zeneszerző, Eugène Ysaÿe szólószonátái a hangszer repertoárjának nagy jelentőségű mérföldkövei. Az ez alkalommal elhangzó I. szonátát Szigeti Józsefnek ajánlotta a szerző. Hasonlóképpen a szólóhegedű lehetőségeit aknázza ki és helyezi újszerű megvilágításba a francia Éric Tanguy Három darab szólóhegedűre című alkotása, amely a Rising Stars-koncerteken elmaradhatatlan magyarországi bemutatóként képviseli a kortárs zenét a koncert műsorán. A program két hegedű-zongoraműve, Debussy Szonátája (1917) és Bartók I. rapszódiája (1928): két élénk temperamentumú, jelentős opus a 20. század első felének hegedűirodalmából.

A Rising Stars-programba jelölte: Müpa

hegedű - Pusker Júlia

Közreműködők:
zongora: Christia Hudziy
házigazda és a koncert utáni közönségtalálkozó moderátora: Tóth Endre

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

zenés party két részben

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Ajánló


Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a…

Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!