Program


PASZTORÁL ÉS ÜNNEPÉLY - Beethoven / Takács-Nagy Gábor - E/5

PASZTORÁL ÉS ÜNNEPÉLY - Beethoven / Takács-Nagy Gábor - E/5

Apollón és Dionüszosz, az idill és féktelen ünnepély: efféle ellentétpárokkal lehetne jellemezni Beethoven két szimfóniáját, a Hatodikat és a Hetediket. Takács-Nagy Gábor Beethoven-sorozatának negyedik estjén a „prométheuszi” korszakában járó komponista műveit halljuk.

Jegytípusok


500 Ft - 8 900 Ft
4 jegytípus

Aktuális előadások



MŰSOR

Beethoven: VI. (Pasztorál) szimfónia
Beethoven: VII. szimfónia

VEZÉNYEL

Takács-Nagy Gábor
 
Apollón és Dionüszosz, az idill és féktelen ünnepély: efféle ellentétpárokkal lehetne jellemezni Beethoven két szimfóniáját, a Hatodikat és a Hetediket. Előbbi a természetfestő muzsika egyik legcsodásabb példája, amelyben madáréneket, patakcsobogást, pásztorkürtöt hallunk. A másik, amelyet Richard Wagner sokat idézett megjegyzése nyomán „a tánc apoteózisának” neveznek, a maga idejében hangos sikert aratott a császárvárosban. Ebben hallható a népszerű Allegretto is, amelyet már az ősbemutató közönsége is visszatapsolt, és olykor elhangzik önálló műsorszámként is. Takács-Nagy Gábor Beethoven-sorozatának negyedik estjén a „prométheuszi” korszakában járó komponista műveit halljuk.

Ajánló


Áradó, gyönyörű dallamokban gazdag koncert Pusker Júlia hegedűművésszel és Maxim Rysanov karmesterrel

Idén ötödik alkalommal kerül megrendezésre Gájer Bálint "Swing Karácsony" nagykoncertje Budapesten. Egy új magyar nyelvű lemezzel ünnepeljük meg a jubileumi…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!