Program


Össz-hang - Parti Nagy Lajos, Spiró György, Závada Pál, Dés László és Dés András

Össz-hang - Parti Nagy Lajos, Spiró György, Závada Pál, Dés László és Dés András

Három író: Parti Nagy Lajos, Spiró György és Závada Pál olvassa fel egy-egy szabadon választott írását, két jazzmuzsikus: Dés László és Dés András zenével folytatja a felolvasásokat.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. március 27. hétfő, 19:00

Össz-hang

Nincs meghatározva a műfaj, lehet regényrészlet, novella vagy akár vers is. A felolvasások közben megfelelő dramaturgiai pontokon megszólal a zene, hangsúlyozva, aláhúzva vagy akár ellenpontozva az egyes szövegrészeket. Így az estnek kialakul egy íve, dramaturgiája, zenedramaturgiája. A műsor végén, mintegy fináléként, a három író egy meglepetés témát dolgoz fel. Dés László a következőképpen nyilatkozott az előadásról: „Azt gondolom, ez az est nagy ünnep lesz, a magyar kultúra ünnepe, sok drámával, humorral és zenével. Napjainkban egy ilyen kulturális eseménynek különösen nagy jelentősége van, hiszen túl azon, hogy nagy formátumú alkotók adják elő műveiket, a hagyományos irodalmi estekkel ellentétben itt az írók olyan írásaikat olvassák fel, amelyek rezonálnak a korra, a pillanatra, amelyben mindnyájan élünk. Ez a jelenidejűség nem mindennapi előadást ígér. A szöveg és zene párbeszéde, a zenészek reakciója csak fokozza, erősíti ezt az élményt.”

Rendező: Nők Lapja

Ajánlatunk


félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

Robert Icke: Oidipusz Fordította: Upor László

Poirot nyomozó kényelmes hazaútra vágyik a legendás, káprázatos Orient Expresszen. Csakhogy az előkelő útitársak között akad valaki, aki nagyon gyanús. Annyira gyanús, hogy bele is hal. A gyilkos pedig közöttünk van, hölgyeim és uraim… és nem is biztos, hogy egyetlen áldozattal beéri.

Ajánló


Roman Polanski hasonló című filmjéből készítette nagy sikerű színpadi rendezését, melyet nemzetközi alkotógárdával állított színre a PS Produkció. Eddig több…

1958, nyara – Éktelen drága gyémántot hoznak a Minneapolis City Bankba. Egy notórius fegyenc megszökteti magát, hogy lecsapjon a kőre,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!