Program


"Örökkön örökké" - Pilinszky-100
2

"Örökkön örökké" - Pilinszky-100

Száz éve, hogy megszületett Pilinszky János költő, a magyar irodalom egyik vitathatatlanul legkiemelkedőbb alakja. Költészete, életműve ma is aktuális, hiszen a 20. század történelmét, életérzését úgy alakította lírává, hogy az emberi szenvedés és kegyetlenség mellett már előre leképezte az eljövendő század egyik legsúlyosabb problémáját is: az elmagányosodás, az arctalanság, a lelki kiüresedés világát.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. december 10. péntek, 19:00

"Örökkön örökké" - Pilinszky 100

Tallián Mariann:színművész 

Lázár Balázs: színművész

Szokolay Dongó Balázs: Príma-díjas zenész

Száz éve, hogy megszületett Pilinszky János költő, a magyar irodalom egyik vitathatatlanul legkiemelkedőbb alakja. Költészete, életműve ma is aktuális, hiszen a 20. század történelmét, életérzését úgy alakította lírává, hogy az emberi szenvedés és kegyetlenség mellett már előre leképezte az eljövendő század egyik legsúlyosabb problémáját is: az elmagányosodás, az arctalanság, a lelki kiüresedés világát. Napjainkban, amikor a világjárvány hatására milliók szembesülnek világszerte az emberi élet múlandóságával és törékeny mivoltával, Pilinszky versei az istenhit erejével a remény hangján is szólnak, képesek kapaszkodót nyújtani számunkra. Az alkotók versszínházi formában, zenei improvizációkkal kísérve dolgozták fel a költő verseit az évfordulóra és a mögöttünk álló, embert próbáló másfél évre egyaránt tekintettel s szeretnék minél szélesebb körhöz eljuttatni Pilinszky János költészetének üzenetét, a megújulás, a hit és az irodalom folytonosságának reményében.

Ajánlatunk


bohózat két felvonásban

43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Ajánló


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!