Program


Opéra Cinématique 1. – Moment's Notice Trio

Opéra Cinématique 1. – Moment's Notice Trio

Műsor:
töredékek és részletek magyar némafilmekből, 1900–1927

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: június 12. hétfő, 19:00

Opéra Cinématique 1. – Moment's Notice Trio
 
Közreműködik:
Gőz László - harsona, fúvós hangszerek
Lukács Miklós - cimbalom
Fekete-Kovács Kornél - trombita, elektronika

A filmtörténet első harminc évében, amikor a filmek még hang nélkül peregtek a mozikban, Magyarországon is mintegy hatszáz játékfilm készült – köztük a világhírű Korda Sándor és Kertész Mihály alkotásai –, ám ezekből alig néhány tíz maradt fenn. A nemzetközileg is elismert, virágzó magyar némafilmgyártás túlélőit keresi és gyűjti egybe a Nemzeti Filmintézet archívuma, amelynek egyre gyarapodó anyaga a magyar kortárs zene jeles képviselőit is megihlette. Ezen az estén a Moment’s Notice Trio pillanatban születő zenei diskurzusai értelmezik tovább a magyar filmgyártás első aranykorának termését, amely játékfilmrészletek és töredékek formájában támad majd fel a vetítővásznon. A dráma tehát ezúttal nem színpadi történésekben nyilatkozik meg, hanem kép és zene párbeszédéből bontakozik ki.

Ajánlatunk


Kacsóh Pongrác JÁNOS VITÉZ Daljáték három részben, magyar nyelven, magyar és angol felirattal

Max Tooney egykori jazz trombitás feldúltan érkezik a kikötőbe. Mindenáron fel akar jutni a Virginian nevű óceánjáróra, azonban útját állja egy fiatal katona aki parancsa szerint senkit sem engedhet fel. A háborúból hazatért trombitás mindent elkövet annak érdekében, hogy a hajóra léphessen, ezért úgy dönt elmeséli a történetét.

Tegnap a budapesti állatkertből, eddig tisztázatlan körülmények között, megszökött egy tigris. Ahhoz, hogy megértsük a történtek körülményeit, megpróbáltuk dokumentálni a tigris minden lépését, mióta elhagyta a tigrist.

Ajánló


A helyszín egy katamarán, ahol a külügyminisztérium nyolc fontos embere készül egy könnyed hétvégét eltölteni. Victoria, aki alig öt napja…

A Magyar Állami Népi Együttes tavaly nagy sikerrel bemutatott karácsonyi táncjátékát ismét megtekintheti a közönség a Müpában. A szenteste napját,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!