Program


Oltai Kata bemutatja: Harmadik szem dokumentumfilmklub

Oltai Kata bemutatja: Harmadik szem dokumentumfilmklub

Az év utolsó közös mozija Rune Denstad Langlo norvég dokumentumfilm-rendező és -író filmje. Szeretettel várunk minden eddigi és leendő klubtagunkat egy filmezésre és utána egy jó beszélgetésre!

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. december 12. kedd, 19:00

Norvégiában az utcára menni és tüntetni nagyon más, mint a világ számos, nem demokratikus országában. De mégis, mi okoz a norvégoknak, különösen a fiataloknak fejfájást? Jólét vagy jóllét? Ezzel a dilemmával kénytelen szembenézni a világ legnagyobb kőolajexportőrének számító ország és a norvég bíróság, miután fiatal klímaaktivisták példátlan pert indítottak a norvég állam ellen. Az ország elsődleges bevételét, egyben kivételes gazdagságát biztosító olajkitermelés szerintük ugyanis veszélyezteti a jövő nemzedékek – alkotmányban is rögzített – jogát a tiszta és egészséges környezethez. A norvég bíróságnak nem pusztán két, ellenérdekelt fél érdekeit kell mérlegre tennie, hanem jóval többet: az egyik serpenyőben az ország megélhetése és lakóinak életszínvonala, míg a másikban az óceán, az élővilág, végső soron a következő generációk jövője van.

eredeti cím: Norvegian headache

Rendező: Rune Denstad Langlo

Hossz: 58 perc

Gyártási év: 2021
Forgalmazó: magyarhangya

A vetítés előtt most is kapunk háttér-információkat és egy kis útmutatót a filmnézés szempontjaihoz a művészettörténész-klubvezetőtől.

Ajánlatunk


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Ajánló


Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!