Program


Nagy kínai újévi hangverseny
2

Nagy kínai újévi hangverseny

2024-ben, a kínai holdújév idején a Wu Promotion „The Grand Chinese New Year Concert” márkaprojektje a Kínai Nemzeti Tradicionális Zenekarral közösen visszatér Európa meghatározó koncertpódiumaira, hogy tradicionális kínai zenével köszöntse és ünnepelje a 2024-es Sárkány Évét.


 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: február 16. péntek, 19:30

A kéthetes európai turné részeként a Müpa színpadán is láthatjuk-hallhatjuk a nagyszabású produkciót, amelynek során lehetőségünk nyílik arra is, hogy Kína legősibb hangszerei, a bianzhong és a bianqing hangját hallhassuk, miközben tanúi lehetünk a hagyományos kínai zene és a nyugati zene innovatív fúziójának is.

A Kínai Nemzeti Tradicionális Zenekar tizenhét napos európai turnéja Budapestet is érinti, az együttes a kínai zene és kultúra népszerűsítése érdekében a legkiemelkedőbb tradicionális és kortárs műveket gyűjti, hangszereli és adja elő. A 2024-es Sárkány Évét köszöntő koncerten olyan valóban ősi hangszerekkel is megismerkedhetünk, mint a bianzhong, amely egy bronz harangkészletből áll, és alkalmas a dallamjátékra. Ez a több ezer éves instrumentum úgy készül, hogy a harangcsengőket fakeretre akasztják, és fakalapáccsal vagy rúddal különböző hangmagasságokat szólaltatnak meg. A bianqing ehhez hasonlóan szintén ütőhangszer, csak itt a hagyományosabb harangok helyett L alakú, lapos kőharangokból áll a készlet. Mindkét zeneszerszám már az ókorban fontos hangszere volt a kínai rituális és udvari zenének - most sok más mellett ezeket is hallhatjuk a Müpa színpadán

Műsor:

Li Huanzhi: Tavaszünnep-nyitány
Hao Weiya: Óda
Tradicionális-Zhao Zeming: Rokon lelkek
Wang Yunfei: Szilvavirágok
Tradicionális: Napsugár ragyog barátságunkra
Li Shangqian: Kék és fehér porcelán
Wang Danhong: A nagy fal
Tradicionális: Pekingi történet
Tradicionális: Hua Yin Régi Opera
Li Shangqian-Zhao Cong: Aranylándzsák és vaslovak
Tradicionális: Nemzeti stílus

Rendező: Müpa

Vezényel: Tang Muhai, Liu Sha

Közreműködők:

pi-pá (kínai pengetős hangszer): Zhao Cong
erhu (kínai hegedű): Tang Feng
szoprán: Tan Weiwei
Kínai Nemzeti Tradicionális Zenekar


Ajánlatunk


Az Urban Verbunk legújabb produkciója egy formabontó előadóművészeti koncepción alapuló előadás, amely a magyar néptánc gazdag kulturális örökségére épülve felhívja a figyelmet a jelen égető globális társadalmi kérdéseire úgy, hogy ezzel az európai-és nemzetközi színpadok közönségeinek is vonzó kínálatot teremt.

Ajánló


Majka lenyűgöző koncertélményt hoz 2024. március 23-án az MVM Dome-ba! (A jegyárak a jegyfogyás tükrében dinamikusan emelkedhetnek.)

2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

A Lord of the Dance sikersorozata 2024-ben is folytatódik! Az ír rendező és sokszoros nemzetközi díjnyertes táncművész, Michael Flatley által…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!