Program


Muzikális bestiák - Tündértánc

Muzikális bestiák - Tündértánc

Muzikális bestiák – Tündértánc
Bősze Ádám zenetörténész előadása
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: augusztus 18. vasárnap, 17:00

Bősze Ádám zenetörténész legendás lényekről szóló kilenc részes sorozatának Tündértánc című részét hallgathatják meg ezen az előadáson. A sorozat főszereplői manók, tündérek, gonosz és jó szándékú bestiák, az ókortól napjainkig megírt alkotásokban megjelenő fenevadak, tüneményes jelenségek. Operák fő- és mellékszereplői, szimfonikus művek ihletői, varázslatos kreatúrák ők, akik – ha úgy hozza a sors – a való világban is megjelennek.

 

Bősze Ádám mai előadásában a zenetörténet legnépszerűbb tündéreit mutatja be a közönségnek, azokat a lényeket, akik akár névvel, akár név nélkül, de vibráló fénnyel vonták be a romantika nyári éjeit. Tündértánc. Amilyen hirtelen bukkan elő, olyan sebesen tűnik el. Ha a patak partján fiatal nő alakjában jelenik meg, az erdő közepén tarka lepke képét öltheti. Ő a tündér, a többnyire jóságos leányzó, aki nem csupán az óvatlan hajósok képzeletét, hanem a 19. századi művészek fantáziavilágát is képes volt elrabolni. 

Ajánlatunk


A vendégek: befutott, sármos, negyvenes férfiak. A házigazda: Lady Rosemary, akibe egyetemistaként reménytelenül szerelmesek voltak. De feltámad a remény most, a legszebb férfikorban. Húsz éve várt egyéjszakás kaland az oxfordi kollégisták találkozóján. Hét férfi és egy nő – mindenki egyért, egy mindenki ellen.

VIII. Henrik az angol történelem talán egyik legkülönösebb szereplője, aki nemcsak szélsőséges tetteinek lenyomatát hagyta az utókorra, hanem hat házasságának legendáját is.

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Ajánló


Hollerung 70 Kodály: Psalmus Hungaricus Mahler: I. szimfónia

Wayne Eagling – Solymosi Tamás / Pjotr Iljics Csajkovszkij A DIÓTÖRŐ Mesebalett két felvonásban

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!