Program


Mungiu retrospektív - Érettségi

Mungiu retrospektív - Érettségi

Bacalaureat
román-francia-belga film, 128 perc, 2016
román nyelven, magyar felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. február 12. vasárnap, 16:30

Rendező: Cristian Mungiu
Szereplők: Adrian Titieni, Maria Drăguş, Lia Bugnar, Mălina Manovici, Vlad Ivanov

 

Romeo, a sikeres orvos legfőbb vágya, hogy lánya külföldön tanulhasson tovább. Eliza meg is kapja a külföldi ösztöndíjat, már csak le kell érettségiznie. Az írásbelik előtti napon azonban szörnyű dolog történik: megtámadják, részvétele a vizsgán kétségessé válik. Romeónak döntenie kell, mi a fontosabb számára: a szabályok vagy a lánya érvényesülése. A 4 hónap, 3 hét, 2 nap és a Dombokon túl rendezőjének új filmje idén Cannes-ban a legjobb rendezés díjában részesült.

Az Érettségi kompromisszumokról és elvekről, döntésekről és választásokról, individualizmusról és szolidaritásról, nevelésről és családról, valamint az öregedésről szól. Egy apa története, aki azon őrlődik, mi lenne gyermeke számára a legjobb: ha megismerné az igazi életet, vagy ha inkább mindig a becsület rögös útját járná, és lehetőségei szerint próbálna változtatni a világon.” (Cristian Mungiu)

Tovább az Cristian Mungiu retrospektív programjához >>

Ajánlatunk


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Pohl Mihály és Erős Attila 2024-ben ünnepli 70. születésnapját. A két legendás zenész zenekara ünnepi nagykoncertet ad április 6-án az Aréna Savariában.

Ajánló


Az eutanázia kérdése az ókor óta foglalkoztatja a közvéleményt. Szókratész, Platón és Seneca is támogatta, de az orvostudomány megalapítója, Hippokratész…

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Móricz Zsigmond története nagyon is időtálló témát jár körül: hogyan irányítják a nők a férfiakat a háttérből? A darab végére…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!