Program


Mit adtak nekünk a rómaiak?

Mit adtak nekünk a rómaiak?

Mit adtak nekünk a rómaiak?
Az Örök Város zenei élete Corelli előtt és után – barokk koncert és hangszersimogató
Gyermekek számára 10 éves kor alatt a koncert ingyenes!

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. december 17. vasárnap, 15:00

A sorozat amellett, hogy Rómához köthető 16-18. századi zeneszerzők életművéből nyújt válogatást, egyúttal a korszak két meghatározó muzsikusa, Girolamo Frescobaldi (1583-1643) és Arcangelo Corelli (1653-1713) idei dupla évfordulóiról is megemlékezik. A kórusművekből és korhű hangszerekkel előadott vonós kamaraművekből álló koncertek mindegyikén elhangzik majd egy-egy Frescobaldi mű, és a hat koncertből álló sorozatban megszólal Corelli első nyomtatásban megjelent kötetének mind a 12 triószonája is. Mellettük reneszánsz kórusművek és Corelli kevéssé ismert római tanítványainak hangszeres darabjai színesítik majd az előadásokat.

A koncert közben az előadásra kerülő darabokról, míg a rendezvény előtt egy kötetlen beszélgetés keretében a hangszerekről, játékstílusról, előadásmódról adnak a fellépők az érdeklődőknek lehetőségeikhez és ismereteikhez mérten teljeskörű tájékoztatást.

Az Illés Szabolcs által 2017 óta évenként szervezett nyári régizenei kurzusok tanáraival és növendékeivel kiegészülve az ebben az évben újjáalakult Csodaforrás Alternatív Régizenei Egyesület folytatja legfőbb törekvését a régebbi korok zenéjének korhű megszólaltatását és népszerűsítését. Ennek érdekében vonós tagjai, hazánkban egyedülálló módon, a rendelkezésükre álló, régi modellek alapján készült kópiahangszerek korhű játékmódját is igyekeznek elsajátítani, kutatni, bemutatni. Együtteseik, a Super Librum énekegyüttes és a 21. Század Barokk Zenekarának kamaraegyüttese, közös produkcióit személyes kvalitásaikon kívül ez a játékmód és az ebből eredő sajátos hangzásvilág teszi igazán különlegessé.

 

Műsor:

 

1, Giovanni Pierluigi da Palestrina (1525-1594):

 

Descendi in hortum nucum

Quæ est ista quæ progreditur

Quam pulchri sunt

2, Arcangelo Corelli (1653-1713):

F-dúr triószonáta op. 1. no. 1.

3, Girolamo Frescobaldi (1583-1613):

Toccata prima g-moll Secondo libro di Toccate

4, Arcangelo Corelli:

d-moll triószonáta op. 1. no. 11.

5, Alessandro Scarlatti (1660-1725):

Salve Regina

 

Fotó: Szarka Zoltán

Ajánlatunk


A Lord of the Dance sikersorozata 2024-ben is folytatódik! Az ír rendező és sokszoros nemzetközi díjnyertes táncművész, Michael Flatley által koreografált előadás a jövő évi európai turné keretében Magyarországon is látható 2024. május 24-én a budapesti MVM Dome-ban!

Ajánló


Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL…

Az ország egyik első számú koncertzenekara, az összetéveszthetetlen zenei hangzású Quimby 33 év után sem hagy fel a kísérletezéssel.

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!