Program


Mindennapi függőségeinkről érthetően - Gubucz-Pálfalvi Sejla workshopja

Mindennapi függőségeinkről érthetően - Gubucz-Pálfalvi Sejla workshopja

„Ha minden este megiszom két sört, az már függőség?” Ehhez hasonló kérdéseket gyakran hall az addiktológiai szakember, de még gyakoribb, hogy nem hangosodnak fel az ilyen típusú kérdések, hanem néma kételyként motoszkálnak úgy az érintett, mint az őt körülvevő családtagok, vagy a családdal érintkező emberek fejében.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. április 15. szombat, 9:00

Kiből lesz szenvedélybeteg? Gyakran gyors és leegyszerűsített válaszok születnek erre a kérdésre, amit kevésbé a megalapozott ismeretek, sokkal inkább az előítéletek formálnak.
Ha a szenvedélybetegségről és a szenvedélybetegekről gondolkodunk, könnyen megelevenedik a szemünk előtt egy sztereotip kép. Vajon mennyire hihetünk ennek a sztereotípiának? Talán meglepő a kérdés, de kinek a „kiváltsága” függővé válni?

Azt szokták mondani, hogy a focihoz mindenki ért. Könnyen beláthatjuk, hogy a függőség megítélése hasonlóképpen markáns véleménykülönbségekhez vezet. Egy kicsit mindenkiben ott lakik az addiktológus? Meg kell tanulnunk „addiktul” beszélni ahhoz, hogy megértsük a függőségek természetét? Mit fogadhatunk el tényként és mi az, ami ezidáig tévhitként fennmaradt?

Szeretne többet tudni a függőségekről? Érdekli, hogy mit jelent a szenvedélybetegség fogalma? Mitől válhat valaki függővé? Mik a kockázati tényezők? Mik lehetnek védőtényezők? Mit tegyünk, ha a környezetünkben függő él? Workshopunkon ezekre a kérdésekre is választ kaphat. Legyen ön life/business coach, pedagógus, védőnő, egészségügyi dolgozó, cégvezető, szociális és gyermekvédelmi szakember, vagy csak egy a téma iránt érdeklődő, várjuk szeretettel!

Gubucz-Pálfalvi Sejla, a Pálfalvi Centrum szakmai vezetője, addiktológiai konzultáns és családterapeuta. Sejla a „Józanság Hangja” című podcast műsorát, évek óta készíti Péter Petra rádiós műsorvezetővel. Sejla a téma kiemelt szakértője, többek között a fenti témákról fog beszélni és együtt gondolkozni a workshopon résztvevőkkel.

A  workshop tervezett időtartama 4 óra (09:00 - 13.00)

Ajánlatunk


Evita egy fogalom. Evita a nő - kultikus imádat és totális elutasítás között. Evita a megértett és eltaszított. Evita az imádott és az üldözött. Evita az ember.

Akár egy Agatha Christie krimi a Sex és New York karaktereivel! A Liliom Produkció – Dámák a pakliban című új krimi-vígjátéka egy izgalmas, egész estés kikapcsolódást kínál a krimi és humor kedvelőinek.

Az elefántcsontparti Tiken Jah Fakoly Afrika egyik zenei ikonja, az ottani reggae egyik legnagyobb sztárja.

Ajánló


Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Giuseppe Verdi TRAVIATA Opera két részben, három felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!