Program


MÉTA BABA

MÉTA BABA

Kultúrába cseperedünk
Múzeumi élményfoglalkozás szülő-baba párosoknak.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: május 31. péntek, 10:30

5 alkalmas programsorozat 
A Néprajzi Múzeum tárgyai segítségével mondókázva, beszélgetve és alkotásba öntve foglalkozunk a szülőség 5 korai fázisával.   

Foglalkozás ideje: 10:30-12:00 (90 perc)  

2024. május 03. Termékenység, várandósság  
Mennyire nehéz/könnyű ráhangolódni a szülőségre, a babára a várandósság során? Milyen volt a vágyott megélés és hogy alakult ehhez képest a valóság? 
Érintett kiállítás: ZOOM - Perspektívaváltás 

2024. május 10. Szülés-születés  
Milyen élmények érik a szülőanyát és a szülővé váló apát? Miért lehet jelentős a szülés körüli időszak? Hogyan változik az identitás? 
Érintett kiállítás: Együtt. Inaktelki képek 2000–2002 

2024. május 17. Gyermekágy 
Hogyan tartják tiszteletben az újonnan alakult család határait? Mire vágytál az első időszakban, ki hogyan és miben segítsen? Szívesen fogadtál volna komatálat? 
Érintett kiállítás: Együtt. Inaktelki képek 2000–2002 

2024. május 24. Az első hónapok  
Milyen a baba fizikai közelségének megélése számotokra? Mennyire éreztétek könnyűnek/nehéznek a baba jelzéseinek olvasását? 
Érintett kiállítás: Istennel talállak, testvérem! – Cigány történetek  

2024. május 31. A szülő-baba kapcsolat változásai  
Mik a szépségei és kihívásai a tipegőkornak? Milyen érzés megélni a baba erősödő autonómiáját és önállóságát? 
Érintett kiállítás: Indiánok. Lelkek. Túlélők. Claudia Andujar fotókiállítása 

 

Hogyan épül fel egy MÉTA-BABA élményfoglalkozás?  

1. MÚZEUM 
Közös mondókázással és ölbeli játékokkal hangolódunk a Néprajzi Múzeum tárgyainak megismerésére. A kiállításokat egy múzeumpedagógus segítségével fedezzük fel.   

2. BESZÉLGETÉS 
Barátságos beszélgetőkörbe kapcsolódhatunk be Dr. M. Ribiczey Nóra (pedagógiai szakpszichológus, szülő-csecsemő/kisgyermek konzulens) kérdései és segítő válaszai mentén, a Néprajzi Múzeum fényes Workshop terében.  

3. ALKOTÁS  
Közös szülő-baba alkotás során mélyülhetünk el a különböző anyagok és textúrák felfedezésének örömében, maszatolva és tapicskolva élhetjük át a gyerekekkel közös aktivitás feltöltő erejét. A folyamat során a kiállításban felfedezett műtárgyak további rétegeit ismerjük meg. Minden alkalommal dr. Király Judit művészettörténész és szülő-csecsemő/kisgyermek konzulens kíséri végig az alkotótevékenységet.   

Életkor: 0-3 év  
Max. létszám: 32 fő  

Kérjük a szülőket, hogy hozzanak a gyerekek számára váltóruhát.   

Helyszín: Néprajzi Múzeum – Budapest 1146, Dózsa György út 35  
Találkozópont: Néprajzi Múzeum – MÉTA múzeumpedagógiai tér (-2 szint)   

Ajánlatunk


Kukorica Jancsi és Iluska klasszikus történetét a Roxínház új köntösbe öltöztette, és újrahangszerelt zenével állította színpadra. A látványos koreográfiák és a lendületes zene magával ragadja a nézőt, minden korosztályból. Egy gyönyörű tündérmese az igaz szerelemről, és az igaz barátságról.

Rényi Ádám keserédes, abszurd és meglepő történeteinek hőseit és antihőseit négy színész kelti életre egy sokszínű, sokhangulatú, nevetésben és könnyekben is gazdag, különleges előadásban.

A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

Ajánló


A tíz éve, Bamakóban alakult együttes női előadói minden kreatív zenei megnyilvánulásukban szót emelnek a nők jogaiért és az erőszak…

“Színdarabot csinálni valahogy régi álmom volt, mert szép, kreatív dolog. De eddig hiányzott a drámám hozzá. Most megvan. Én bányászom…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!