Program


MET 2021/2022 Blanchard: Fire Shut Up in My Bones

MET 2021/2022 Blanchard: Fire Shut Up in My Bones

Operaközvetítés a New York-i Metropolitan Operából, élőben, 160 perc, 2021
Angol nyelven, magyar felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. október 23. szombat, 19:00

Rendező: James Robinson és Camille A. Brown

Vezényel: Yannick Nézet-Séguin
Szereposztás: Angel Blue (Destiny/Loneliness/Greta), Latonia Moore(Billie), Will Liverman (Charles)

 

A Metropolitan Opera 2021–22-es évadának nyitóelőadása történelmi esemény a Met életében: most fordul elő először, hogy egy afroamerikai szerző operájával nyílik az évad.  A Grammy-díjas jazz-zenész és zeneszerző, Terence Blanchard Fire Shut Up in My Bones című alkotását mutatják be, amely Charles M. Blow újságíró megindító önéletrajzi kötetéből készült, s amelyet a 2019-es Saint Louis-i premierje után „merésznek és hatásosnak” illetve „rendkívül erőteljesnek” neveztek a kritikák.  A darabot Yannick Nézet-Séguin vezényli. Kasi Lemmons filmrendező librettójával az opera megrendítő és mély történetet mesél el egy fiatalember útjáról, aki legyőzte a családja szegénységből és a megkülönböztetésből eredő traumáit. James Robinson és Camille A. Brown - a Met szenzációs közelmúltbeli Porgy és Bess produkciójának két alkotója - együtt rendezik az új darabot. Brown a produkció koreográfusa is. A 2019/20-as évadban az Ehnatonban látott Will Liverman bariton, az opera egyik legizgalmasabb fiatal művésze alakítja Charlest, a Porgy és Bess két sztárja, a szoprán Angel Blue és Latonia Moore oldalán.

A 2021/22-es MET-évad további közvetítései itt érhetők el>>>

Ajánlatunk


A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Ajánló


Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!