Program


Megérthető zene 2023-24/3 -Az intimitás univerzuma
2

Megérthető zene 2023-24/3 -Az intimitás univerzuma

Műsor:
Schubert: Pisztráng-ötös

Harsányi Elina – hegedű
Megyes Krisztina– brácsa
Helecz Dániel – cselló
Budai Krisztián – bőgő
Szüts Apor – zongora

A koncerten előad: Hollerung Gábor

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: január 14. vasárnap, 11:00

Schubert művészetének talán a szerző önmaga számára is feloldhatatlan ellentmondása volt, hogy az opera színpadon való sikerének megszerzésére tette fel az életét, de ezt -  elsősorban a librettók gyengesége miatt - sem életében, sem az utókor ítélete szerint nem érte el. Annál inkább zseniális dalköltészete és gyakorlatilag minden műve, ami valamilyen módon kapcsolódik egy dalhoz, vagy dalköltészeti zenei gondolkodásmódhoz. Ennek egyik legragyogóbb példája a Pisztráng-ötös, amelynek negyedik tétele a Pisztráng című művének énekszólamára írt variáció. A megszokott vonós hangszerek mellett bőgő és zongora használatával nemcsak méretében, hanem hangzásában is monumentális mű születik, amelynek ugyanakkor minden pillanatából árad az intimitás.

Ajánlatunk


A Budapest Bár a szívbemarkoló és szívderítő dalok cigányzenei feldolgozásaival vált Magyarország egyik legnépszerűbb zenekarává. Az együttes varázslatos vonzerejét a kitűnő zenészeknek és a magyar rockzene kultikus énekeseinek köszönheti.

Különleges koncertre készül Bocskor Bíborka zenekara: a Magashegyi Underground ritkán szokott akusztikus koncerteket adni – az elmúlt évtizedek „csendesülős” hulláma őket valamiért elkerülte. a Városmajori Szabadtéri Színpad ez irányú felkérésének végül a korábbi közös szép emlékek után – kétszer adtak itt szimfonikus koncertet, 2016-ban és 2019-ben – nem tudtak ellenállni.

Ajánló


A New York-i Broadway-ról Londonba és most Budapestre Erkel színház – 2025. jan. 11.

Wayne Eagling – Solymosi Tamás / Pjotr Iljics Csajkovszkij A DIÓTÖRŐ Mesebalett két felvonásban

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!