Program


MEGÉRTHETŐ ZENE 2021-22 / 1 - HÄNDEL: MESSIÁS
2

MEGÉRTHETŐ ZENE 2021-22 / 1 - HÄNDEL: MESSIÁS

Händel: Messiás, HWV 56

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. szeptember 26. vasárnap, 11:00

MEGÉRTHETŐ ZENE
BUDAFOKI DOHNÁNYI ZENEKAR

Händel: Messiás, HWV 56

Balog Eszter - alt

Szerekován János - tenor

Cser Krisztián - basszus


Budapesti Akadémiai Kórustársaság
Budafoki Dohnányi Zenekar
Vezényel és előad: Hollerung Gábor

RENDEZŐ: Budafoki Dohnányi Zenekar

 

 

BDZ-NAP 2021
Egy nap Hollerung Gáborral és a Budafoki Dohnányi Zenekarral
2021. szeptember 26., Zeneakadémia

Négy koncert – egy nyilvános próba – kötetlen beszélgetés

A Budafoki Dohnányi Zenekar nagy örömmel és izgalommal készül a 2021-22-es évadra, bízva abban, hogy közönségének újra személyes találkozásokban, valódi koncertélményekben lesz része. A hosszú online koncertélet, a sok változás és kiszámíthatatlanság időszaka, reményeik szerint, lassan véget ér. A 2021-22-es évad elején a tavaly útjára indított hagyományt követve a zenekar ismét egy BDZ-NAP keretében szeretne találkozni és együtt élvezni a zenét és a közelséget közönségével, soha nem látott kapcsolódási lehetőséget kínálva színpad és közönség között. A BDZ-NAP folyamán az érdeklődők kisebb és nagyobb apparátusú koncerteken, alkotói beszélgetéseken keresztül nyerhetnek bepillantást a zenekari műhelymunkába.

A BDZ-NAP 2021 programja:

11:00    Megérthető zene (a bérletsorozat 1. koncertje) 
Családi ismeretterjesztő hangverseny karmesteri magyarázattal. 
Előad és vezényel: Hollerung Gábor
Megérthető zene: Biblia
Elhangzik: Händel: Messiás 2. rész (Passió)
Közreműködik: Budapesti Akadémiai Kórustársaság

15:00     Családi koncert – nem csak kicsiknek
BDZoo FAKTOR – ÁLLATI TEHETSÉGKUTATÓ
Saint-Saëns: Állatok farsangja
Az állatok farsangja vidám és szórakoztató, igazán egyedi előadása lesz hallható, egy olyan tehetségkutatóról szóló, kifejezetten erre az alkalomra írt mesébe ágyazva, amelyben a zsűri elnöke az oroszlán, a versenyzők pedig lelkes, muzikális állatok. További kiemelkedő érdekesség, hogy az előadás a témához illeszkedő zenei részletekkel is kiegészül. Felcsendülnek részletek többek között a következő művekből is: Rimszkij-Korszakov: Dongó, John Williams: Jurassic Park, Dan Brown: Wild Symphony.

17:00    Műhelybeszélgetés (ingyenesen látogatható)
Hollerung Gábor, a BDZ ügyvezető zeneigazgatója és Gyöngyösi Levente a BDZ rezidens zeneszerzője beszélget egymással és a közönséggel kötetlenül, fontos és – Hollerung Gábor klasszikus megfogalmazását idézve - „fontatlan” kérdésekről.

18:30    Ütőbemutató
A BDZ ütősei „versenyre kelnek” a híres magyar ütőegyüttesekkel. A változatos, izgalmas és vérpezsdítő koncerten hallható lesz reneszánsz zene két marimbán, Bach, Debussy ütőhangszereken, Joplin seprűs dobon és sok izgalmas, áthangszerelt remekmű. A koncert végén pedig a kalandvágyóbbak még akár ütőhangszer megszólaltatási kísérletre is adhatják fejüket. 

20:00    Esti Nagykoncert
Mendelssohn: I. szimfónia 
Mozart: Linzi szimfónia KV 425
Vezényel: Hollerung Gábor

Ajánlatunk


19:00 Kapunyitás 20:00 Beton.Hofi 22:00 Krúbi Beton.Hofi Rap Artist Krúbi háromszoros Fonogram-díjas énekes, rapper, zeneszerző, szövegíró. Első dalában, a 2017 nyár elején megjelent PestiEst-ben csak úgy sorjáznak a tabutémák, ám a kifejezetten harcos kiállása, a teljesen újszerű rímképlet és a hitelesség azonnal feltűnést keltett. A bemutatkozó nagylemezén (Nehézlábérzés, 2018) Krúbi teljes fegyverzetében jelenik meg: erőteljes politizálás, szexualitás, celebek bírálata, tabudöntögető témák. A 2019-es Zárolás feloldva EP dalait a gyors befutás hátulütői, az agresszíven nyomuló rajongók, a tolakodó nők, az eredményt váró menedzserek népesítik be. A korábbinál egységesebb, komorabb hangvételű második album után 2020 augusztusától Krúbi szívizomgyulladás miatt csaknem tíz hónapig nem állt színpadra, de 2021 nyarán újra nagy sikerrel zenélt. A betegségéről szóló csaknem kilenc perces Szív című dal hamar népszerű lett. Legutóbbi, III. Krúbi című albumát éppen 29. születésnapján, 2023. november 17-én dobta piacra, többek között a Ganxsta Zolee tehet mindenről című szerzeménnyel. A korong dalait 2024 januárjában a Papp László Sportarénában tartott nagyszabású koncertjén hallgathatták meg élőben a rajongói. Beton.Hofi szabályosan berobbant a hazai újhullámos hiphop világába. A 2021 júniusában megjelent első, ‘comic sins’ c. mixtape óriási kritikai és közönség sikert aratott, a 2022-ben kiadott ‘Playbánia’ megjelenését követően, pedig egyértelművé vált, hogy Beton.Hofi az elkövetkezendő évek meghatározó könnyűzenei előadója lesz. Egyedi hangzásvilágával, (ön)reflektív dalszövegeivel, hipnotikus színpadi jelenlétével, humorával és lelkes, magukat ‘Citromale Gang’ néven aposztrofáló rajongói bázisával gyorsan, mindössze 2 év alatt bebiztosította helyét a klubok és fesztiválok nagyszínpadain, hogy aztán 2023-ban már a telt-házas Budapest Parkban lépjen fel. 2022-ben a ‘comic sins’-ért, 2023-ban pedig a Playbánia albumért Fonogram díjat nyert az év hazai rap vagy hip-hop albuma/ hangfelvétele kategóriában, Hundred Sins-el közös Bagira c. dala, pedig a 3. legtöbbet játszott magyar dal lett valaha Spotifyon. A trilógiát záró “0” c. 20 dalos lemeze 2024 tavaszán jelent meg. A lemezt áprilisban, első “aréna showján” az MVM Dome-ban mutatja be. Super Early Bird: 6500 Ft (korlátozott darabszámban) Early Bird: 7500 Ft (korlátozott darabszámban) Standard: 8500 Ft VIP: 12000 Ft (korlátozott darabszámban) VIP jegy tartalma: gyors belépés a VIP bejáraton keresztül, a koncertet közvetlenül a színpad előtt egy elkülönített nézőtéri helyről élvezheted, egyedi VIP pass és karszalag, welcome drink

Tartson velünk egy igazi házibuliba!

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Ajánló


Képesek-e arra a hangok, hogy megidézzék egy város látványát, hangulatát, az atmoszférát, amelyet a hely szelleme sugároz? Respighi Róma-triptichonja képes…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!