Program


MÁV Varga/1. 21-22

MÁV Varga/1. 21-22

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. december 4. szombat, 11:00

MÁV Szimfonikus Zenekar

MŰSOR
Szentpáli Roland: Pearls II.
Vinicio Meza: Versenymű négy harsonára és zenekarra
Csajkovszkij: Diótörő szvit

KÖZREMŰKÖDIK
Gyivicsán György (harsona),
SzegEd TRombone ENsemble

VEZÉNYEL
Farkas Róbert

Hangversenyünk első részének főszereplői a mély rézfúvós hangszerek közül a harsonák. A legnagyobb és legmélyebb hangú zenekari hangszer, a tuba művésze Szentpáli Roland, aki nemcsak virtuóz módon játszik rajta, hanem zeneszerzőként is jelentős. Nemcsak saját hangszerére komponál, életműve még vallásos szövegű kórusműveket is tartalmaz. Stílusában ízléssel keverednek a klasszikus, a jazz és a popzene elemei. Vinicio Meza Dél-Amerikában, Costa Ricán született, szintén hangszeres muzsikusként indult. Négy harsonára komponált versenyművében szülőföldjének eredeti zenéje adja az alaphangot, változatos ritmusokkal és sok ütőhangszerrel. A mű szólistái Szegedről érkeztek, a ma már nemzetközi hírű, kitűnő együttest főiskolai tanáruk, Gyivicsán György alapította. A közelgő karácsony adja az apropóját a műsor utolsó számának: Csajkovszkij balettjének cselekménye karácsony ünnepén játszódik. A balett részleteiből összeállított zenekari szvit nem követi a cselekményt, hanem különböző karakterű részletek bemutatásával szerez örömet a hallgatóknak. A hangverseny karmestere, Farkas Róbert tanulmányait a budapesti Zeneakadémián kezdte, Berlinben fejezte be. Azóta Németországban él és különböző operaházak előadásait vezényli, de közben egyre többet vezényel itthon is. A 2021-2022-es évadtól zenekarunk vezető karmestere.

Rendező: MÁV Szimfonikus Zenekar

 

Ajánlatunk


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Ajánló


A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!