Program


Maraton: Északi romantika — Danubia Zenekar

Maraton: Északi romantika — Danubia Zenekar

Műsor:
Sibelius: A Driád - szimfonikus költemény, op. 45, No. 1
Sibelius: Lemminkäinen-szvit, op. 22 - No. 1: Lemminkäinen és a sziget lányai; No. 4: Lemminkäinen visszatérése

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: február 4. vasárnap, 12:30

Maraton: Északi romantika
Danubia Zenekar

A Müpa és a Budapesti Fesztiválzenekar 2008 óta minden évben megrendezett maratonjai az esetek többségében egy-egy zeneszerző munkásságának legjavát mutatták be egymást követő hangversenyek sorával, délelőttől egészen késő estig a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben és a Fesztivál Színházban. Bachtól Brahmson és Bartókon át Bernsteinig számos kiemelkedő komponista volt már e napok főszereplője - Beethoven például kétszer is -, a 2024-es maraton azonban skandináv mesterek előtt tiszteleg, és a gyakran zord jelzővel illetett, pedig csodálatos tájakban és természeti kincsekben gazdag Észak-Európába invitálja a közönséget. A késő romantikus északi komponisták - így a norvég Grieg, a dán Nielsen és a finn Sibelius - szülőföldjük szépségeit, néphagyományaikat, ősi hiedelemvilágukat egyaránt hirdetik remekbe szabott kompozícióikkal, melyek közül jó néhánnyal találkozhat az, aki ellátogat február 4-én a Müpába.

A sorozat művészeti vezetője Fischer Iván és Káel Csaba.
Vezényel: Hámori Máté

Rendező: Budapesti Fesztiválzenekar, Müpa

 

Ajánlatunk


Egy letűnt korszak lenyomata, amely ma is érvényes tükröt tart elénk: hőseink áldozatok, megváltást keresők, megbocsátásra képtelen tévelygők, szerelemre vágyók, összeesküvők és megalkuvók. De mindegyikükben ott él a remény a szellem és lélek felemelkedésében.

"Tudom én jól, az a baja a világnak, hogy nem tehénpásztorok kormányozzák. Ha én valamikor miniszter leszek, mindent a visszájára fordítok. A csősztől elveszem a bunkósbotot. A pofonokat végképp eltiltom. Aki vét a törvény ellen, felpofoztatom a bakterrel. Az ország vászontarisznyájára lakatot tetetek, nehogy kilopják belőle a pénzt.

A nagy érdeklődésre való tekintettel, dupla Geszti Sixty koncert az Arénában!

Ajánló


Új névvel, új helyszínen, de a megszokott, felfokozott, összetett képi és zenei élményt nyújtó formával és minőséggel várjuk közönségünket november…

Az egyik legismertebb magyar szent legendája színesen elevenedik meg Szikora Róbert, Lezsák Sándor és Zsuffa Tünde musicalében. Cseke Péter rendezésében,…

Caramel 2024. nyarán is visszatér a Margitszigetre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!