Program


MAO Legendás Albumok / Miles Davis: Bitches Brew

MAO Legendás Albumok / Miles Davis: Bitches Brew

A MAO muzsikusai tanulmányozzák és belsővé teszik az aktuális lemezanyag egészét, a zenei szerkezeteket és a hangszereléseket az előadások alkalmával érintetlenül hagyva. Minthogy a jazz nyelvezetének alapvető összetevői az improvizáció és a szólisztikus önkifejezés, a muzsikusok természetesen rögtönzött szólókat adnak elő a koncerteken.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. december 14. szerda, 20:00

MAO Legendás Albumok / Miles Davis: Bitches Brew

Közreműködik:
Fekete-Kovács Kornél - trombita
Bacsó Kristóf - szaxofon
Ávéd János - szaxofon
Komjáti Áron - gitár
Cseke Gábor - zongora
Barcza Horváth József - nagybőgő
Csízi László - dob

A Legendás Albumok sorozat koncertjein a jazztörténet szempontjából különösen jelentős lemezek anyagait hallhatjuk a Modern Art Orchestra előadásában. A koncertekkel a zenészek nem csupán tiszteletüket fejezik ki a jazzlegendák és műveik iránt – a Legendás Albumok mögötti műhelymunka fejlődési folyamat is egyben. A MAO muzsikusai tanulmányozzák és belsővé teszik az aktuális lemezanyag egészét, a zenei szerkezeteket és a hangszereléseket az előadások alkalmával érintetlenül hagyva. Minthogy a jazz nyelvezetének alapvető összetevői az improvizáció és a szólisztikus önkifejezés, a muzsikusok természetesen rögtönzött szólókat adnak elő a koncerteken. Az eredeti szerzemények és hangszerelések tiszteletben tartásának és a Modern Art Orchestrá-tól megszokott színvonalú zenészek improvizációinak köszönhetően a Legendás Albumok egyszerre hozza testközelbe a hallgatókat a jazz mesterművek hagyományával és garantál friss zenei élményt.

Miles Davis: Bitches Brew

A legendás jazztrombitás leginkább megosztó albuma 1970-ben jelent meg a Columbia Records gondozásában. Davis az 1969-es évben fizikailag is új területekre vonult be a jazz világában ahogy az akusztikus felállások mellett megjelentek zenekaraiban az elektromos billentyűk és gitárok, illetve az effektek. Ez azonban még nem lenne elegendő ahhoz, hogy egy lemez önmagában olyan átrendeződést idézzen elő, mint azt a Bitches Brew tette.

Davis mindig mestere volt  zseniális koncepciók kigondolásának és megvalósításának. A Bitches Brew-ban forrongó düh, kíváncsiság, szépség és felfedezés iránti vágy olyan albumot eredményez, amit képtelenség mással megmagyarázni, mint ami ő maga: palástolatlan deklarátuma a jazz-rock létjogosultságának és népszerűségének is, annak ellenére, hogy két tisztán elkülöníthető táborra osztotta a trombitás zenekarvezető közönségét, és egy egészen új hallgatói csoportot is bevonzott. A Bitches Brew bebetonozta az instrumentális jazz-fúzió pozícióját a zenetörténetben.

A lemez 1971-ben Grammy díjban részesült a legjobb nagyzenekari felvételek kategóriájában. A Modern Art Orchestra olyan küldetésre vállalkozik ezzel a Legendás Albummal, ami igen magas elvárásokat támaszt a MAO muzsikusai elé, ami a műhely magasan képzett és kreatív gárdája számára testhezálló feladat.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Egy felejthetetlen este résztvevői lehetnek, akik ellátogatnak az Illúzió Mesterei showműsorra.

Előadók: Duo Gurfinkel – klarinét Vezényel: Vakhtang Kakhidze

Ajánló


A kék róka szimbólum, mely meg is jelenik a darabban, a főszereplő nő, Cecile alakjában. Annak a varázslatnak, fantáziának, valóságon…

Dés László-Geszti Péter-Grecsó Krisztán: A PÁL UTCAI FIÚK zenés játék két részben MOLNÁR FERENC azonos című regénye nyomán

"Égni a vágytól és hallgatni róla – ez a legnagyobb büntetés, amit magunkra mérhetünk." - Federico Garcia Lorca

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!