Program


Magyar Költészet Napja alkalmából Horvát Péter versmondó estje

Magyar Költészet Napja alkalmából Horvát Péter versmondó estje

“Ha van ilyen professzió, hogy versmondó, akkor igen: Horváth Péter a versmondó.”
(Szabó László kommunikációs szakember, a Nemzeti VERSeny zsűritagja, 2022. október 9.)

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. április 11. kedd, 18:00

Magyar Költészet Napja alkalmából
Horvát Péter versmondó - József Attila estje
Vers és kenyér

,,Igen, a vers nekem mindennapi táplálékom. Nem nyugszik le úgy a nap, hogy ne olvasnék el, vagy ne hallgatnék meg néhány verset. Néha ugyanazokat, néha újakat, néha csak felidézve régi emlékeket, néha keresve a mai költőgeneráció kincset ígérő írásait.”
(Horváth Péter)

Horváth Péter a 2016. óta évente megrendezett Nemzeti VERSeny döntőjében ötször állhatott a Nemzeti Színház színpadán. Versmondásait díjazták bronz, ezüst, majd a 2020-as döntőben arany minősítéssel, 2021-ben pedig az arany minősítés mellé különdíjat is kapott. 2022-ben a VII. Nemzeti VERSeny szuperdöntőjében a Nemzeti Színház színpadán az arany minősítésű versmondó cím mellett az abszolút II. helyezést is megkapta. A XXVII. Radnóti Miklós vers- és prózamondó versenyen 2022. november 5-6-án a Győri Nemzeti Színházban pedig különdíjat nyert.

Ajánlatunk


VIII. Henrik az angol történelem talán egyik legkülönösebb szereplője, aki nemcsak szélsőséges tetteinek lenyomatát hagyta az utókorra, hanem hat házasságának legendáját is.

Állok a kapunkban a lépcsőház alján, a betörhetetlen üvegű kapu belső oldalán, és megpróbálom kinyitni a zárat. Kinn az utcán mentőkocsi áll. Látom a mentősöket a kapu üvegén át. Dagadt arcuknak udvara van, akár a holdnak. Forog a kulcs, de hiába küszködöm, nem tudom kinyitni a kaput, pedig nekem be kell engednem őket, különben késő.

Ajánló


Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!