Program


Magyar Állami Népi Együttes ’70 - KOLOZSVÁRI PIACTÉREN
4

Magyar Állami Népi Együttes ’70 - KOLOZSVÁRI PIACTÉREN

Kolozsvári Piactéren

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. augusztus 12. csütörtök, 20:30

Bár a mostani bevásárlóközpontos világban mindinkább feledésbe merül, nem is olyan régen a piac egy település napi életének, így Kolozsvárnak is központi helyszíne volt. Itt adta el napi friss zöldségét a hóstáti gazda, tejét-vaját a kalotaszegi asszony, munkaerejét, barmát a széki vagy mezőségi férfiember, pénzzel a zsebében itt mulatott a vásáros a sikeres nap végén, itt ismerkedtek meg leendő házastársak, pletykáltak, vagy csak hallgatták a legfrissebb híreket a vásárlók.

A Magyar Állami Népi Együttes ennek a képzeletbeli piacnak a hangulatát varázsolja a színpadra – nem teljességre törekedve, de történeti távlatokat is nyitva az emlékezet horizontján – természetesen nem drámában, hanem a néptánc és a népzene költői nyelvét használva.

Az idén 70 éves jubileumát ünneplő Magyar Állami Népi Együttes mára a Kárpát-medence kulturális értékeinek zászlóvivőjévé vált Magyarországon és külföldön egyaránt. Az Együttes olyan világviszonylatban is egyedülálló, a tradíciót a figyelem középpontjába állító, és abból inspirálódó, táncszínházi produkciókat hozott létre, amelyek a zene és a tánc nyelvén univerzális emberi értékeket hordoznak.

A műsorban elhangzik Mihályi Gábor írása.

 

A műsor a Kolozsvári Magyar Napok tizedik évfordulójára készült.

 

Zenei szerkesztő: Kelemen László, Pál István Szalonna

Zeneszerző, zenei rendező: Kelemen László

Koreográfus: Ágfalvi György, Kökény Richárd, Mihályi Gábor  

Látványtervező: Papp Kornél

 

Rendező-koreográfus: Mihályi Gábor

 

Előadja: a Magyar Állami Népi Együttes tánckara és zenekara

Szólót énekel: Pál Eszter, Hetényi Milán

Mesemondó: Pálffy Zoárd

 

Vendégként közreműködik: Bistey Boglárka, Farkas Regő, Molnár Ilona, Okos Gergely

 

Művészeti vezető: Pál István Szalonna

 

Együttesvezető: Mihályi Gábor

 

A Magyar Állami Népi Együttes műsorát megelőzően, délelőtt 10 órától a szintén jubileumát ünneplő Hagyományok Háza várja szakmai napján az érdeklődőket a Nagyerdei Szabadtéri Színpadot környező területen műhelybeszélgetésekkel, koncertekkel, stratégiai partnerei bemutatkozásával, táncelőadásokkal, népmesével, kézműves foglalkozásokkal és-vásárral!

 

 

Ajánlatunk


2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

„Rájöttem, hogy az emberek soha nem fognak megváltozni. Mindig hagyni fogják, hogy az okosabb és erőszakosabb ember uralkodjon rajtuk. Aki mindent mer, annak lesz igaza! Aki felrúgja a szabályokat, az hozza majd a törvényeket, és aki a legtöbbet meri, annak az igaza lesz a legerősebb. És ráébredtem, hogy a hatalom mindig annak a kezébe kerül, aki hajlandó megragadni. Hogy csak merni kell. Ennyi az egész. És akkor elhatároztam, hogy én merni fogok.”

A Szép nyári nap című musical valamikor a hetvenes években játszódik Bácsszentmárián, egy olyan építőtáborban, amelyik közel van a jugoszláv határhoz. Ennek fontos szerepe van a történetben. A humorral és iróniával átszőtt musical szereplői fiatalok, akik „önként” vállalták a nyári melót.

Ajánló


Bartos Erika nagysikerű mesesorozatának epizódjaiból Nagy Orsolya készít színházunk számára színpadi forgatókönyvet. Az óvodás korú nézőinknek szánt előadást a Kolibri…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!