Program


Madárvonulás a Csaj-tavon

Madárvonulás a Csaj-tavon

Madármegfigyelő gyalogos túra. Az őszi madárvonulás a Csaj-tónál augusztusban kezdődik, és egészen eltart a novemberi fagyokig, míg a darvak el nem húznak. A nyár végén kezd el növekedni a nyári ludak száma, ekkor már éjszakai pihenőhelyükre behúznak.

 több

Jegytípusok


1 500 Ft - 2 000 Ft
3 jegytípus

Aktuális előadások



A nádi énekesek nagy része szintén szeptemberre elvonul. A nádiposzátafélék szintén korai vonulók. A csatornapartok mentén, nádfoltok közelében gyakran megfigyelhetjük a nádszálakon táplálkozó, ugráló cserregő nádiposzátákat. Költenek is itt, de ilyenkor az északról érkező csapatok is megállnak itt táplálkozni, majd folytatják útjukat a Szaharától délre eső területek felé.

Szeptemberben egyre több a réce jelenik meg ezres tömegben nagyrészük tőkés réce, de előfordul köztük kendermagos-, csörgő, kanalas, barát- és cigányréce is.  A nagyobb csapatban vonuló kormos és fattyúszerkők is a halastavakon, illetve azok közelében keresnek táplálékot. Felbukkannak az itt nem költő hamvas rétihéják első, vonuló példányai is.

Találkozó: 8:00 óra, Tömörkény, halgazdaság, Csanytelek felől érkezve a „Halgazdaság” táblánál Csanytelek és Tömörkény település között
Megközelítés: Google Maps: 46.591652, 20.081371
Információ, jelentkezés: Jelentkezni kizárólag online jegy vásárlása esetén lehet, a jegyet kérjük a túravezetőnek a helyszínen bemutatni (max. 25 fő)

Táv: 4 km
Időtartam: 3 óra
Túravezető: Korom István

Információ:

Kutyát hozhatok-e: erre a túrára nem lehet kutyát hozni.

A túrával kapcsolatos kérdésekkel keresse a túravezetőt: Korom István ifj., koromi@knp.hu 70/411-0958,

Ajánló


Izgalmas városi túrára hívunk, ahol Görbe Márk művészettörténész lesz a vezetőd. A séta során megismerheted a Műegyetem épületének és környezetének…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!