Program


Liszt, Kodály és Bartók - Érdi Tamás zongoraestje

Liszt, Kodály és Bartók - Érdi Tamás zongoraestje

A Karmelita-koncertek záró hangversenyén a Prima Primissima és Liszt-díjas zongoraművész, Érdi Tamás lép színpadra, aki Liszt, Bartók és Kodály műveiből állított össze különlegesen szép programot.

Jegytípusok


5 900 Ft
Belépőjegy

Aktuális előadások



Nyitányként Liszt Sposalizióját játssza, amely álomszerű harmóniáival és éteri hangzásával változtatja zenévé Raffaello azonos című festményét. Ezután A Villa d’Este szökőkútjaihoz vezet az utunk, ahhoz a darabhoz, amely varázslatos, csillogó futamaival az egyik legkedvesebb Érdi Tamás számára. Ugyancsak különlegesen közel áll a zongoraművészhez a Desz-dúr Consolation, amelyben a rá olyannyira jellemző érzékeny, finom, végtelenül kifejező játék érvényesül. A Magyar rapszódiákban ez az érzékenység már drámai erővel párosul, életre keltve a zongorán egy teljes zenekar színeit. Végül a népzene, a „tiszta forrás” is megmutatkozik Bartók és Kodály egy-egy darabjában, amelyeket – a népi dallamokkal és táncokkal összhangban – a zeneszerzők egyéni hangja és stílusa tesz igazán egyedivé.

 

Műsor:

Liszt: Sposalizio

Liszt: A Villa d’Este szökőkútjai

Liszt: Desz-dúr Consolation

Liszt: 3. rapszódia

Liszt: 6. rapszódia

Bartók: Improvizációk magyar parasztdalok fölött, BB 83

Kodály: Marosszéki táncok

Ajánló


A Szent István Bazilika műemlék Angster-orgonája kizárólag a pénteki esti orgonakoncerteken szólal meg. A változatos program gazdag zenei éléményeket kínál,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!