Program


Ligeti nyomdokán - Bécs, Hamburg, Stockholm és Budapest zeneakadémiáinak közös koncertje

Ligeti nyomdokán - Bécs, Hamburg, Stockholm és Budapest zeneakadémiáinak közös koncertje

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 29. szombat, 19:30

Zacharias Kärnekull Wolfe: Shedding
Marta K. Kowalczuk: Looking glass
Noemi Haffner: Textures
Dobos Dániel: Harmonium
Ligeti: Hamburg Concerto

Bécs, Hamburg, Stockholm és Budapest zeneakadémiáinak hallgatóiból alakult kamaraegyüttesek

2023-ban világszerte megemlékeznek az egyik legnagyobb hatású huszadik századi magyar zeneszerző, Ligeti György születésének századik évfordulójáról. A Zeneakadémia is több koncerttel készül az alkalomra az év során. Egyetemünk hallgatói nemzetközi együttműködés keretében, több más intézmény növendékeiből alakult zenekarral játsszák el a szerző egyik ikonikus darabját, a négytételes Kammerkonzertet, valamint bemutatják az egyetemeken tanuló egy-egy fiatal zeneszerzés szakos hallgató új darabját. Ligeti 1969–1970-ben komponált darabja tizenhárom hangszerre készült: vonósok, fúvósok, zongora és csembaló szerepelnek benne. „Annyiban van szó »koncertről«, hogy mind a tizenhárom hangszeresnek virtuóz feladat jut, és egyenrangúak. Nincsenek viszont »solo« és »tutti« szakaszok, ehelyett mindig újabb szolisztikus csoportok váltakoznak. A faktúra mindvégig áttetsző (kivéve egy tuttiállást a harmadik tételben). Egyénileg szinte soha nem lép előtérbe egy hangszer, mindig két, három vagy több hangszer kombinálódik a virtuóz játékban.” – írta a szerző művéről.

RENDEZŐ: Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


A produkció egy új előadó-művészeti műfaj, a cirque danse kiteljesedése, de nemcsak műfaji szempontból tekinthető unikálisnak: ez a Recirquel első olyan darabja, amelyben kizárólag külföldi vendégművészek szerepelnek.

Zenés Kalandtúra – musical két részben-

Ajánló


Daniel Lozakovich a 2023-as nyár Nyitókoncertjének vendége lesz a Margitszigeten. Fenséges muzsikálása teszi majd igazán varázslatossá a koncertet, melyet évről-évre…

5+ 100 perc, 1 szünettel Bábtechnika: pálcás báb

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!