Program


Leif Ove Andsnes és a Berlini Német Szimfonikus Zenekar
2

Leif Ove Andsnes és a Berlini Német Szimfonikus Zenekar

Egy zenekari mű a 20. század végéről, egy bécsi klasszikus versenymű 1785-ből és egy késő romantikus szimfónia 1887/88-ból.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. február 9. szerda, 19:30

Julian Anderson, Wolfgang Amadeus Mozart és Gustav Mahler. Egy izgalmas múltú, jelentős berlini szimfonikus zenekar, korunk egyik legnagyobb északi zongoraművész sztárja és egy még fiatal - harmincnyolc éves -, ám már hosszú évek óta sikert sikerre halmozó brit karmester, akit a magyar közönség már nem egyszer hallhatott, a Budapesti Fesztiválzenekar vendégeként. Ezúttal saját zenekara élén látogat el hozzánk, hiszen 2017 óta Robin Ticciati a Berlini Német Szimfonikus Zenekar vezető karmestere.

A világszerte ünnepelt zongoraművész, Leif Ove Andsnes Norvégia büszkesége - akárcsak a zeneszerző Edvard Grieg, akinek műveit az 1970-ben született muzsikus lelkesen népszerűsíti. De persze nemcsak Grieget játszik: repertoárja rendkívül gazdag, ezt tanúsítja feltűnően bőséges diszkográfiája, amelyen Haydn, Beethoven, Schubert, Schumann, Brahms művei éppúgy megtalálhatók, mint Janáček, Debussy, Ravel, Enescu, Sosztakovics alkotásai - vagy éppen Bartók zongoraversenyei. A Berlini Német Szimfonikus Zenekar elődje az 1946-ban létrejött, híres RIAS (Rundfunk im Amerikanischen Sektor) zenekar, ez alakult át 1956-ban a Berlini Rádió Szimfonikus Zenekarává, 1993 óta pedig mai nevét viseli. Minőségét az élén működött karmesterek neve jelzi: Fricsay, Maazel, Chailly, Ashkenazy, Nagano, Metzmacher, Sokhiev - és Ticciati, az olasz származású brit karmester, aki sikereket aratott a Skót Kamarazenekar és a Glyndebourne Festival Opera élén, vendégeskedett a Bambergi Szimfonikusoknál - a Berlini Német Szimfonikus Zenekar menedzsmentje pedig annyira elégedett a munkájával, hogy már 2020-ban 2027-ig meghosszabbította a dirigens szerződését.

Műsor:

Julian Anderson: The Crazed Moon
Mozart: Esz-dúr zongoraverseny, K. 482
     
Mahler: I. (D-dúr, „A titán”) szimfónia

Vezényel: Robin Ticciati

Ajánlatunk


Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból Floridába. Már pakolnak is a költöztetők, egy nap marad a régi életből.

Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Ajánló


Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!