Program


Legendás Mátyás

Legendás Mátyás

musical

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. szeptember 23. szombat, 19:00

Mester – Cseh D. P. – Kerényi T. S. – Pányik: Legendás Mátyás
A 6SZÍN és a PANKER közös produkciója
Gyarmathy Ágnes emlékére.

Három Vándor a múltban keresi a kapaszkodót a zűrzavaros jelenkor számára. Egy szertartásjáték keretein belül megidézik Hunyadi Mátyást és együtt élik újra történetét gyermekkorától kezdve, trónra kerülésén át egészen a haláláig. A Vándorok Mátyást mesélőként vezetik végig saját életútján, miközben egyik szerepből a másikba bújva elevenítik meg családtagjait és támogatóit, szerelmeit, vagy épp ellenfeleit. De mi történik, amikor a megidézett alak a saját történetét hallgatva megtelik élettel; érezni, gondolkodni kezd, és akarata is egyre erősödik? Lehet hatalmunk a rólunk szóló mesék felett? Mennyire tűnik el az ember a címek, és címkék mögött? Vajon van bármilyen eszközünk, hogy befolyásoljuk a történelmet? És vajon van-e valami a múltunkban, ami a ma emberének is iránymutatást és támaszt nyútjhat? Ezeket a kérdéseket boncolgatva járjuk körbe Mátyás király alakját, aki történelmünk és mondavilágunk egyik legjelentősebb figurája. A tények és adatok mögött igyekszünk megtalálni, megalkotni és  megismerni az embert, aki történeteinkben hol igazságos, álruhás királyunk, hol pedig zsarnok hadvezérünk. A széttöredezett Mátyás-alak darabkáit szeretnénk egyesíteni, hogy olyan kortalan ikon születhessen, akihez valamennyien kapcsolódni tudunk.

Az előadás a Déryné Program hozzájárulásával valósult meg.

Szereplők:
Mátyás......................... Cseh Dávid Péter
Vándorok..................... Széles Flóra - Földes Tamás - Frankó Tünde

Alkotók:
Zeneszerző: Mester Dávid
Dalszövegíró: Cseh Dávid Péter
Író, dramaturg, a rendező munkatársa: Kerényi Tünde Sára
A dramaturg munkatársa: Orosz-Bogdán Noémi e.h.
Koreográfus: Bóna Gábor
Hangmérnök: Fazekas László
Világítástervező: Pintér Krisztina
Graphic Design: Frankó Lilla
Látványtervező: Rákay Tamás
Színpadra alkalmazó, rendező: Pányik Tamás
Kreatív producer: Kerényi Miklós Máté

A változtatás jogát fenntartjuk!

Ajánlatunk


Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

Ajánló


Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a…

Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!