Program


LATIN-AMERIKA ÜZENETE - Guido Sant’Anna,  Marcelo Lehninger L/3.

LATIN-AMERIKA ÜZENETE - Guido Sant’Anna, Marcelo Lehninger L/3.

Hangversenyünk átfogó képet ad Brazilia zenéjéről, mind zeneszerzőkről, mind előadóművészetről - az est karmestere és szólistája is brazil származású.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: november 23. csütörtök, 19:00

LATIN-AMERIKA ÜZENETE

MŰSOR
Gomes: Il Guarany – nyitány
Ravel: Tzigane
Sarasate: Carmen fantázia
Villa-Lobos: Bachianas Brasileiras no. 2 - A caipira-i kisvasút
Guarnieri: Három tánc
Fernandez: Batuque a Reisado do Pastoreio szvitből

KÖZREMŰKÖDIK
Guido Sant’Anna – hegedű

VEZÉNYEL
Marcelo Lehninger
 
Hangversenyünk átfogó képet ad Brazilia zenéjéről, mind zeneszerzőkről, mind előadóművészetről. Carlos Gomes (1836-1896) az első tengerentúli zeneszerző volt, akit Európában is ünnepeltek. Verdi és Liszt is nagy elismeréssel nyilatkozott róla. 1870-ben a milánói Scalában mutatták be Il Guarani című operáját, hatalmas sikerrel. Heitor Villa-Lobos a legismertebb brazil zeneszerző, kilenc művet írt Bachianas Brasileiras címmel zenekarra, különböző hangszeres és énekes szólistákkal.  A sorozat 1933-ban komponált második darabjának gyakran játszott tétele „A caipirai kisvasút”.  Camargo Guarnieri (1907-1993) Villa-Lobos tanítványa volt. Versenyműveket és szimfóniákat is komponált, valamint brazil táncok szimfonikus feldolgozásait.

Az est karmestere és szólistája is brazil származású. Marcelo Lehninger zenész családból származik, karmesteri tanulmányai előtt zongorán és hegedűn tanult, immáron hetedik éve a michigani Grand Rapids Symphony zenei igazgatója. Guido Sant’Anna 2007-ben született, hétéves korában már koncerten szerepelt szólistaként. A Genfi Menuhin Versenyen elért eredménye alapján 2018 óta a Perlman Zenei Program keretében neves művészektől tanul tovább.

A hangverseny a Brazil Szövetségi Köztársaság Nagykövetsége együttműködésével valósul meg.

Ajánlatunk


Lajkó Félix számára igencsak eredményes év volt 2013. Mező címmel elkészítette élete első igazi citerás lemezét, amelyről először a kritikusok áradoztak, majd következett a nagy hír: az album vezeti a World Music Chart Europe világzenei toplistáját! Félix harminc éve használja azt a citerát, amelyet anno az édesanyjától kapott, a megszületett zene pedig mérföldkő a citerát értők és használók körében, mert mindeddig nem tudtuk, hogy ez a hangszer így is szólhat.

A rock and roll koronázatlan királya, MR. ROCK AND ROLL a sokak által várt és hagyománnyá lett Fenyő Ünnepet, az egész éves Életmű turné budapesti állomásával koronázza meg!

Ajánló


2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

A 2023-as évad musicalszenzációja még egy nyáron át elkápráztatja a Dóm tér közönségét: visszatér az Ezeregy éjszaka a Kossuth-díjas Juronics…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!