Program


KÖRBEJÁRÁS - műfajok és terek találkozása

KÖRBEJÁRÁS - műfajok és terek találkozása

A nem mindennapi, határfeszegető, formabontó jeleneteket a Mastercard 20/20 és 20/21 programban részt vett neves írók és fotósok mélyszegénységről, fenntarthatóságról, digitalizációról készült alkotásai ihlették.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. április 24. hétfő, 19:00

Körbejárás - műfajok és terek találkozása
A Mastercard 20/23 programjának keretében.
Az előadás időtartama 120 perc

Öt epizódból álló rendhagyó előadó-művészeti élmény a Jurányi Ház alkotóitól. A nem mindennapi, határfeszegető, formabontó jeleneteket a Mastercard 20/20 és 20/21 programban részt vett neves írók és fotósok mélyszegénységről, fenntarthatóságról, digitalizációról készült alkotásai ihlették.
Elszakadva a hagyományos teátrumi formáktól, ötször 20 percben, 23 független alkotó gondolatai és érzései a prózától az új cirkuszon, a látványszínházon és a kortárs táncon át a media-design-ig.

Izsó Zita Repülőszőnyeg című novellája alapján végkiárusítás egy részben Bányai Kelemen Barna közreműködésével Scherer Péter rendezésében. (Nézőművészeti Kft.)

Hamarits Zsolt Univerzum, 2017 című fotója alapján Hód Adrienn koreografálta Molnár Csabát az Menthol című kortárs táncelőadásban, énekel: Mizsei Zoltán. (HODWORKS)

Vajna Ádám: Egy nyári élményem című verse alapján Szenteczki Zita rendezte Fatális állapotok címen egy etimológiai kabaré, avagy azt csinálod, amit mondunk!
Közreműködik: Szemes Botond, Juhász Nóra, Kelemen Patrik, Szenteczki Zita.

Fehér Renátó Az elnémultak verse alapján, abból inspirálódva, azonos címmel készült a Grotesque Gymnastics lengőrúdon előadott újcirkuszi produkciója Téri Gáspár, Bardóczy Ilka, Kudlák Eszter, Takács Lacek és Fehér Ádám közreműködésével.

Halász Rita Poloskakeringő című novellája alapján készült performance-ot Szabó Vera adja elő Vajdai Vilmos rendezésében.
A media-design-ért Nagy Réka, a látványért Hajdu Levente felel. (TÁP Színház)

A program a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében a Budapest Brand közreműködésével valósul meg.
Támogatók: BTF, Mastercard
Együttműködő partnerek: Nézőművészeti Kft., OFF Alapítvány, Grotesque Gymnastics, Műhely Alapítvány, Táp Színház, FÜGE Produkció

Ajánlatunk


A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk Ura legszebb dalai koncert után most a Harry Potter-filmek legemlékezetesebb zenéit bemutató műsorral tér vissza.

“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább, de nem teszem! Te nem középszerű vagy, hanem tehetségtelen.

Ajánló


„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés.…

A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!