Program


Kokas Dóra és Marianna Shirinyan kamaraestje - Kamarazene karnyújtásnyira

Kokas Dóra és Marianna Shirinyan kamaraestje - Kamarazene karnyújtásnyira

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. december 19. kedd, 19:00

Sosztakovics–Tyitarenko: A tisztavizű patak, op. 39a – 4. Adagio
Sosztakovics: d-moll cselló-zongora szonáta, op. 40

SZÜNET

Rahmanyinov: g-moll cselló-zongora szonáta, op. 19
Rahmanyinov: Vocalise, op. 34/14

Kokas Dóra (cselló), Marianna Shirinyan (zongora)

Az örmény származású Marianna Shirinyan a 2006-os müncheni ARD versenyen szerzett öt díjával hívta fel magára a figyelmet, azóta pedig állandó vendége a legnagyobb fesztiváloknak és klasszikus zenei színpadoknak. Jelenleg a koppenhágai Királyi Dán Zeneakadémia professzora és az oslói Norvég Zeneakadémia vendégtanára, a Steinway művésze és a dániai Oremandsgaard Kamarazenei Fesztivál művészeti vezetője. Öt évvel ezelőtt nagy sikerű koncertet adott a Zeneakadémia Nagytermében Fenyő László partnereként, és ezúttal is magyar csellistával, a szólistaként és kamaraművészként is elismert Kokas Dórával láthatja őt a közönség, akivel októberben jelenik meg közös lemeze. Műsorukon két orosz mestert állítanak a középpontba, egy-egy rövid lírikus kompozíciójuk közt megszólaltatva mindkét szerző egyetlen cselló-zongora szonátáját, melyekkel lefektetették a 20. századi csellóirodalom két alappillérét. Különös véletlen, hogy mindkét szerző 28 éves volt szonátája komponálásakor, éppen túl első zeneszerzői sikerükön – Rahmanyinov egy hosszú depressziós időszakot lezáró 2. zongoraversenyével, Sosztakovics pedig a Kisvárosi Lady Macbeth-tel alapozta meg hírnevét.

RENDEZŐ:

Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


Négy különböző kultúrájú "öreglány" – őszinték, viccesek- igazi emberek, még most is ízig – vérig nők. Életük utolsó fejezetében, a hedonizmust és a nevetést választják. Néha nyersek, mégis rengeteg könnyedség és humor van bennük.

A mesés keletet idéző történetben megelevenedik Aladdin, az ifjú, aki rátalálva egy varázsgyűrűre, majd egy különleges lámpásra, annak megdörzsölésével egy dzsinnt idéz meg, aki minden kívánságát teljesíti.

Ajánló


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha…

Párizs a Margitszigetre költözik egy éjszakára! Tomboló zene, repülő fodrok, kalapok és csókok!

VIII. Henrik az angol történelem talán egyik legkülönösebb szereplője, aki nemcsak szélsőséges tetteinek lenyomatát hagyta az utókorra, hanem hat házasságának…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!