Program


Kokas Dóra és Marianna Shirinyan kamaraestje - Kamarazene karnyújtásnyira

Kokas Dóra és Marianna Shirinyan kamaraestje - Kamarazene karnyújtásnyira

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. december 19. kedd, 19:00

Sosztakovics–Tyitarenko: A tisztavizű patak, op. 39a – 4. Adagio
Sosztakovics: d-moll cselló-zongora szonáta, op. 40

SZÜNET

Rahmanyinov: g-moll cselló-zongora szonáta, op. 19
Rahmanyinov: Vocalise, op. 34/14

Kokas Dóra (cselló), Marianna Shirinyan (zongora)

Az örmény származású Marianna Shirinyan a 2006-os müncheni ARD versenyen szerzett öt díjával hívta fel magára a figyelmet, azóta pedig állandó vendége a legnagyobb fesztiváloknak és klasszikus zenei színpadoknak. Jelenleg a koppenhágai Királyi Dán Zeneakadémia professzora és az oslói Norvég Zeneakadémia vendégtanára, a Steinway művésze és a dániai Oremandsgaard Kamarazenei Fesztivál művészeti vezetője. Öt évvel ezelőtt nagy sikerű koncertet adott a Zeneakadémia Nagytermében Fenyő László partnereként, és ezúttal is magyar csellistával, a szólistaként és kamaraművészként is elismert Kokas Dórával láthatja őt a közönség, akivel októberben jelenik meg közös lemeze. Műsorukon két orosz mestert állítanak a középpontba, egy-egy rövid lírikus kompozíciójuk közt megszólaltatva mindkét szerző egyetlen cselló-zongora szonátáját, melyekkel lefektetették a 20. századi csellóirodalom két alappillérét. Különös véletlen, hogy mindkét szerző 28 éves volt szonátája komponálásakor, éppen túl első zeneszerzői sikerükön – Rahmanyinov egy hosszú depressziós időszakot lezáró 2. zongoraversenyével, Sosztakovics pedig a Kisvárosi Lady Macbeth-tel alapozta meg hírnevét.

RENDEZŐ:

Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


A kék róka szimbólum, mely meg is jelenik a darabban a főszereplő nő, Cecile alakjában. Annak a varázslatnak, fantáziának, valóságon túli világnak a szimbóluma, mely az élet hétköznapiságával, érdektelenségével szemben arat diadalt.

A Kortárs&Balett Tánccsoport legújabb darabjában az álmok mágikus, titokzatos világába kalauzolja nézőit. A cél nem az álmok megfejtése vagy magyarázása, sokkal inkább kalandozás egy olyan “alternatív univerzumban”, ahol mélyebb érzelmeink a felszínre törnek, múltunk, jelenünk és jövőnk keveredik össze egymással. Az álmok - akárcsak a tánc - eszköztára végtelen, a látvány magával ragad és fogva tart.

Huszka Jenő történelmi ihletésű nagyoperettjét a fordulatos sorsú asszony, Lebstück Mária igaz története ihlette, aki az 1848-ban bécsi forradalom kitörésekor férfiruhába bújik, és álnéven csatlakozik az egyetemi légióhoz...

Ajánló


A Kalamazoo egyenesen a Broadway-ről érkezik, a vígjátékban Hernádi Judit és Kern András sziporkázó játékát élvezhetik Sebestyén Aba rendezésében.

A világhírű amerikai Harlem Globetrotters a 2024-es világkörüli turnéjuk keretében, 2024. március 5-én a Veszprém Arénába, március 6-án Budapesten az…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!