Program


KMO Filmklub - Hideg napok, 1966

KMO Filmklub - Hideg napok, 1966

Májusban Kovács András háborús drámáját tekinthetik meg Kispesten, a KMO-ban. A magyar filmjátszás aranykora tekintünk vissza, azaz a '60-as évekre a KMO Filmklubjában. A filmklubot vezeti: Bárdos Csaba filmesztéta.
A filmek felújított kópiák a Nemzeti Filmarchívum jóvoltából!

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. május 12. péntek, 18:00

KMO Filmklub
Hideg napok, 1966
háborús dráma, 1966

1942-ben a magyar hadsereg főtisztjei razziát rendeltek el a Bácskában, melynek eredményeként kétezer-ötszáz szerbet és nyolcszáz zsidót öltek meg. A Duna jegén robbantott lékben, ahová az áldozatokat lőtték, háromezer-háromszáz ember tűnt el "nyomtalanul". A vérengzés négy résztvevője közös cellában várva ítéletét, az öt év előtti rettenetes "hideg napokat" idézi fel emlékezetéből. A Cseres Tibor regényéből készült film jelentős magyar sikereket mondhat magáénak. Többek között a Karlovy Vary Filmfesztivál fődíja mellett a Magyar Játékfilmszemle társadalmi zsűrijének fődíját és a forgatókönyvírói díjat is megkapta. Szirtes Ádám a legjobb férfi alakítás díját kapta.

Alkotók
Rendező: Kovács András
Író: Cseres Tibor
Forgatókönyvíró: Kovács András
Operatőr: Szécsényi Ferenc
Díszlettervező: Zeichán Béla
Jelmeztervező: Lázár Zsazsa
Vágó: Daróczy Mária

Szereplők
Latinovits Zoltán - Büky őrnagy
Darvas Iván - Tarpataki főhajónagy
Szirtes Ádám - Szabó tizedes
Szilágyi Tibor - Pozdor zászlós
Bara Margit - Rózsa

A sorozat vetítései az Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósulnak meg!

Ajánlatunk


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

Ajánló


zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

A Rumini Berg Judit, a mai magyar meseirodalom egyik sztárszerzőjének legismertebb műve, amit több ezer gyermek olvas kötelező irodalomként, alsótagozatban.

Modeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar, angol és orosz felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!