Program


Klimt és Schiele: Amor és Psyche – A szecesszió születése - VÁRkert Mozi

Klimt és Schiele: Amor és Psyche – A szecesszió születése - VÁRkert Mozi

A művészet templomai ismeretterjesztő sorozat következő epizódja a 19. század végi - 20. század eleji Bécs virágzó kulturális életét és a szecesszió születésének páratlanul izgalmas időszakát mutatja be. A korszakot, amikor új eszmék röppentek fel, amikor Freud felfedezi az emberi psziché mozgatórugóit és amikor a nők és a nőiség, mint szimbólum új értelmezést nyert pszichológiában és a művészetben is.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. november 19. szombat, 18:00

Állítsa össze filmklub bérletét! Vásároljon 15 % kedvezménnyel minimum 3 különböző előadásra egyidejűleg tetszőleges számú jegyet!

A társadalmi, történelmi és művészettörténeti szempontokra egyaránt rávilágító és a korszakról átfogó képet nyújtó film vezérfonalául Gustav Klimt és Egon Schiele művészetét és a szecesszió születését feldolgozó tematikus kiállítások szolgáltak, amelyeknek az Albertina és a Leopold Múzeum, a Belvedere kastély és a Bécsi Szépművészeti Múzeum ad otthont. A tárlatvezetések mellett az alkotás ívét egy történelmi kávéházakból induló utazás adja, amely Bécs kulturális nevezetességei mellett egyaránt érinti Klimt műtermét, Sigmund Freud házát, Neulengbach városát, ahol Egon Schiele élt, a Klimt által gyakran látogatott Ravennát és a New York-i Neue Galerie-t is. A 4K minőségben forgatott filmet a szakértői narrációk mellett a sorozatnál megszokott módon a remekművek részletgazdag közeli felvételei színesítik: a modern képalkotási megoldások segítségével lehetővé vált e rendkívüli vizuális erejű festmények mélyreható vizsgálata, Klimt munkáinak megigéző, aprólékos díszítésétől Schiele magával ragadó aktjaiig.

színes, feliratos olasz ismeretterjesztő film, 90 perc, 2018 (12)
rendező:Michele Mally

Ajánlatunk


Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

zenés átirat két részben

Ajánló


„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!