Program


KisCsipke

KisCsipke

Radina Dace / Pjotr Iljics Csajkovszkij
KISCSIPKE
Gyerekelőadás óvódásoknak és kisiskolásoknak

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: február 25. vasárnap, 15:59

Amikor már évek óta nagy sikerrel ment a Hattyúk tava kisgyerekeknek szánt beavató verziója, a KisHattyúk tava, elérkezett az idő, hogy folytatása legyen, mintegy sorozattá alakuljon a koncepció. A 2022/23-as évadban került először színre a KisCsipke című előadás, amellyel az OPERA célja, hogy minél kisebb korban bevonja a gyerekeket a balett varázslatos világába. A produkció során Csipkerózsika történetével és Csajkovszkij zenéjével ismerkedhet meg az ifjúság: balettnövendékek és nézők egyaránt. A KisCsipke beavató előadásban egy mesélő készíti elő a majd színpadon, a balett különleges nyelvén előadott történetet, ahol a Magyar Nemzeti Balettintézet növendékei profi partnerekkel és profi körülmények között ismerhetik meg a színház, a balett, az előadások létrejöttének folyamatát, és „élesben” gyakorolhatják a mesterséget. Mindez a szülőknek is lehetőség, amely által beleláthatnak gyermekeik tevékenységébe. A mesélő szövegét Szendrődy Dorottya, a Balettintézet tánctörténet- és etikett-tanára írta. A KisCsipke – bár nem olyan részletességgel, mint az  eredeti Csipkerózsika balett – felöleli a cselekményt az elejétől a végéig.

Az előadás létrejöttét a Magyar Állami Operaház Balettnövendékeiért Alapítvány pályázatai nyomán a Kulturális és Innovációs Minisztérium Kultúráért Felelős Államtitkársága, valamint a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

Évados szereposztás
Mesélő: Bátor Anna Daniela
Auróra: Préfontaine Martina | Sharipova Elena
Florimund: Bäckström Mattheus | Hnedchyk Viachaslau
Királyné: Kőszegi Katalin
Óriás: Kovács Dénes

Közreműködnek a Magyar Nemzeti Balettintézet növendékei

Alkotók
Szövegkönyv: Szendrődy Dorottya
Zeneszerző: Pjotr Iljics Csajkovszkij
Rendező: Radina Dace
Díszlettervező: Csikós Attila
Jelmeztervező: Rományi Nóra
Koreográfus / Balettmester: Chernakova Olga | Gyarmati Zsófia | Kirejko Dmitrij Taraszovics | Kovács Dénes | Kőszegi Katalin | Mirzoyan Albert | Radina Dace | Rafai-Vetési Adrienn

Ajánlatunk


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

A Kalamazoo egyenesen a Broadway-ről érkezik, a vígjátékban Hernádi Judit és Kern András sziporkázó játékát élvezhetik Sebestyén Aba rendezésében.

Ajánló


1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem…

A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!